TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Απόψεις

Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή Ιατρών Ν. Τρικάλων

Οκτ 11, 2022
in Απόψεις
Ενωτικό κίνημα για την ανατροπή Ιατρών Ν. Τρικάλων
Share on FacebookShare on Twitter

Ζούμε σε μια πραγματικά ζοφερή εποχή που την χαρακτηρίζουν πολλαπλές κρίσεις: η κρίση της πανδημίας Covid 19, η γενίκευση των πολεμικών αναμετρήσεων και των ανταγωνισμών με την ιδιαίτερα επικίνδυνη τροπή που παίρνει η ιμπεριαλιστική αναμέτρηση στην Ουκρανία, οι θηριώδεις στρατιωτικές δαπάνες και η επέκταση του ΝΑΤΟ, η ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση, και κυρίως η πανδημία της φτώχειας, της καταστολής και της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική του δημοσιονομικού σφαγείου, των ιδιωτικοποιήσεων και της μόνιμης επιτροπείας (πολιτική που εφάρμοσε εν πολλοίς και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και παίρνοντας θάρρος από την συναινετική αντιπολίτευση του, προωθεί την αντιδραστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

 Οι ιατρικοί σύλλογοι και ο ΠΙΣ, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ανήκουν σε δυνάμεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις επιμέρους ανούσιες ενδοπαραταξιακές διαμάχες, στήριξαν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική.

Ο νέος νόμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον προσωπικό γιατρό βαδίζει απόλυτα στα χνάρια όλων των σχετικών νόμων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πού έχουν οδηγήσει την ΠΦΥ σε αυτήν την κατάντια. Αποψιλωμένη από προσωπικό και πόρους αδύναμη να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες  στην εποχή της πανδημίας. Δεν καλύπτει τα τεράστια κενά στα κέντρα υγείας με μόνιμες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (αντίθετα στους εναπομείναντες, μετά τις χιλιάδες απολύσεις γιατρούς, φορτώνει υποχρεωτικά και νέα καθήκοντα) ενώ με τις προκλητικά χαμηλές αμοιβές στους ιδιώτες γιατρούς που θα μπουν στο σύστημα (κάποια λίγα ευρώ ανά ασθενή το χρόνο με απεριόριστες επισκέψεις) έχει σαν αποτέλεσμα ο συνολικός  αριθμός των γιατρών που είναι στο σύστημα δωρεάν υπηρεσιών να υπολείπεται σαφώς των αναγκών (3.200 αντί 7500 με 8000). Είναι ένας νόμος που φτωχοποιεί και εντατικοποιεί σε μεγάλη κλίμακα τους ιδιώτες γιατρούς και διαλύει ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία. Αντί να απολογηθούν γι αυτό το αίσχος , εκβιάζουν το λαό και ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αφού ποινικοποιούν την επιλογή “μη χρέωσης” στο περιορισμένο αριθμών γιατρών στο σύστημα, επιβαρύνοντας τους περισσότερο στην ήδη μεγάλη συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις.

Ο προϋπολογισμός που προορίζεται για την ΠΦΥ, προσαρμοσμένος απόλυτα στις «δημοσιονομικές ανάγκες» είναι προκλητικά χαμηλός .

 Στο ΕΣΥ η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δυστοπική! Τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσοκομεία μίας νόσου επί δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική λιποταξία του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μηδαμινή στήριξη με νέες προσλήψεις και η υποχρηματοδότηση κάνουν εφιαλτική τη ζωή των γιατρών ειδικών και ειδικευόμενων, με πενιχρές αμοιβές και εξαντλητική υπερεργασία. Μόνο φέτος το ΕΣΥ θα χάσει πέντε χιλιάδες εργαζόμενους σε σχέση με το 2021 λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αναπληρώνονται. Οι συνέπειες είναι προφανείς στο επίπεδο παροχής υγείας στο λαό με τις τεράστιες καθυστερήσεις στα απαραίτητα χειρουργεία, τα ράντζα και τις ατέλειωτες αναμονές στα ΤΕΠ. Η απάντηση της κυβέρνησης με το σχετικό νομοσχέδιο ρίχνει λάδι στη φωτιά. Στην εποχή της άκρατης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας ιδιωτικοποιούν τη δημόσια υγεία μέσω επέκτασης των ΣΔΙΤ, καταργούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, δίνουν το δικαίωμα στους ιδιώτες να δουλεύουν στο ΕΣΥ με σχέσεις μερικής απασχόλησης, παραχωρούν ολόκληρες υπηρεσίες και τμήματα στους εργολάβους.

Στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα η θέση των γιατρών χειροτερεύει διαρκώς. Η επέλαση των αδηφάγων funds η ταύτιση με τα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιριών καταβαραθρώνουν τις ιατρικές αμοιβές, ενώ η παντελής απουσία συλλογικών συμβάσεων εργασίας οδηγούν στην εδραίωση των ατομικών συμβάσεων με μπλοκάκι με πολύ χαμηλές αμοιβές, εξαντλητικά ωράρια σε κλίμα αυταρχισμού, απολύσεων και απλήρωτης εργασίας.

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

 

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή έδωσε το παρόν σε όλες τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τα τελευταία χρόνια, πίεσε με την συμμετοχή του στα όργανα των ιατρικών συλλόγων και στον ΠΙΣ για αλλαγή στην πολιτική τους κατεύθυνση. Έσπασε το σιωπητήριο που ήθελαν να επιβάλλουν στην αρχική φάση της πανδημίας και της καραντίνας η κυβέρνηση μαζί με όλο το σύστημα των ΜΜΕ και της λογικής του «θα λογαριαστούμε μετά» από την αντιπολίτευση, αναδείχνοντας τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ και τις ακραία αντιεπιστημονικές απόψεις της κυβερνητικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων που έβγαζαν λάδι τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες. Κάλεσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων ενώ συνέβαλε με άλλες δυνάμεις του κινήματος στο σπάσιμο της καραντίνας που ήθελαν να επιβάλουν στη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Κατήγγειλε την πρωτοφανή απόφαση για πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών που αποδείχθηκαν εκτός των άλλων και άκρως αναποτελεσματικές να καλύψουν τα δυσθεώρητα κενά. Παλέψαμε απέναντι στη στοχοποίηση μαχητικών συναδέλφων μέσα στα νοσοκομεία.

 

Παλεύουμε για ένα σύστημα υγείας σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που έφτιαξαν οι αστικές κυβερνήσεις χρόνια τώρα και ευλογούν με τις θέσεις τους οι ιατρικοί σύλλογοι και ο ΠΙΣ.

Για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας υψηλής ποιότητας για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας ασφαλισμένο, ανασφάλιστο, μετανάστη ή πρόσφυγα.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Εξω το μεγάλο κεφάλαιο με κάθε εμπλοκή του, όχι στα ΣΔΙΤ.

Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ, γενναία αύξηση των αμοιβών στα  επίπεδα προ 2012 βάσει των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων (ΟΕΝΓΕ και Ενώσεων) α και των επανειλημμένων αποφάσεων του ΣτΕ.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των επικουρικών γιατρών ΤΩΡΑ! Τέρμα στο αίσχος της ομηρίας.

Οχι στις εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας. Καμία σκέψη για “δανεισμό” ειδικευόμενων γιατρών στα ιδιωτικά θεραπευτηρια.

Μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών και άρση εδώ και τώρα του αίσχους των αναστολών.

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που δεν θα έχει σαν στόχο την απλή συνταγογράφηση.

Αξίζουμε δημόσιες δομές ενταγμένες στην κοινωνία με λόγο όχι μόνο στην αποκατάσταση της υγείας αλλά στην πρόληψη, την προστασία της εργασίας, των συνθηκών του περιβάλλοντος που προκαλούν την αρρώστια , δομές που θα παρεμβαίνουν σε κάθε τι που διαταράσσει τη σύνδεση του ανθρώπου με το κοινωνικό περιβάλλον που ζει.

Σε ένα τέτοιο σύστημα ΠΦΥ οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί έχουν κάθε λόγο να συμμετέχουν με αξιοπρεπείς αμοιβές έξω από το στενό κορσέ της δημοσιονομικής «προσαρμογής». Απαιτούμε την κατάργηση του rebate και του clawback. Κατάργηση των ποιοτικών κριτηρίων στα ακτινολογικά εργαστήρια. Κατάργηση της ποινής της παραπάνω συμμετοχής λόγω μη συμμετοχής στο θεσμό του προσωπικού γιατρού.

 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους μισθωτούς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα με γενναία αύξηση στους μισθούς.

Αποκατάσταση όλων των κλοπών που έχουν γίνει από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο ΤΣΑΥ που έχουν οδηγήσει σε συντάξεις πείνας και χαμηλές ασφαλιστικές καλύψεις .

Επιτέλους να δοθεί ο λόγος στη βάση των γιατρών! Να αποφασίζουν οι γιατροί για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα με μαζικές διαδικασίες (η Γενική Συνέλευση έχει ανεπίτρεπτα πολλά χρόνια να συγκληθεί).

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ :

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ- ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣ!ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ Π.Ι.Σ. ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΕΚΑΤΕ (ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ).
 

                       ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρχή της αντεπίθεσης
Απόψεις

Αρχή της αντεπίθεσης

Ιούν 28, 2025
“Γιατί ενοχλεί η πραγματικότητα τον κ. Αγοραστό;”
Απόψεις

“Γιατί ενοχλεί η πραγματικότητα τον κ. Αγοραστό;”

Ιούν 26, 2025
7 χρόνια από το Θάνατο του πρώην δημάρχου Μ. Καλυβίων Δ. Ρετζιά
Απόψεις

7 χρόνια από το Θάνατο του πρώην δημάρχου Μ. Καλυβίων Δ. Ρετζιά

Ιούν 25, 2025
Ευχάριστα νέα: Με καρδιά την Καλαμπάκα η σιδηροδρομική Εγνατία – Κατερίνα Παπακώστα: Το σημείο κλειδί στα έργα αυτά είναι η περιοχή μας
Απόψεις

Σ.Φ.Σ.Τ.: Για τον πόλεμο και τη Γάζα

Ιούν 15, 2025
Πανελλαδικές εξετάσεις: H απάθεια της επιθυμίας
Featured

Πανελλαδικές εξετάσεις: H απάθεια της επιθυμίας

Ιούν 10, 2025
Πέθανε πρώην παίκτρια του «The Bachelor» σε ηλικία μόλις 31 ετών νικημένη από τον καρκίνο
Απόψεις

Έφυγε ο τελευταίος σοφός του Θεάτρου

Ιούν 6, 2025
Next Post
Μαθήτρια Α’ Δημοτικού από χωριό των Τρικάλων το πρώτο κρούσμα ελονοσίας στα Τρίκαλα

Μαθήτρια Α' Δημοτικού από χωριό των Τρικάλων το πρώτο κρούσμα ελονοσίας στα Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών ¨Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων¨

Ο Μύλος των Ξωτικών ¨Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων¨

Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων… στον 11ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα (video)

Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων... στον 11ο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα (video)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd