Δίαιτα που αποκλείει τους υδατάνθρακες: Γιατί δεν πρέπει να την ακολουθήσεις

Όλες έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να παρατηρήσουμε ότι το νούμερο στη ζυγαριά μας ανέβηκε την πιο ακατάλληλη περίοδο.

Είτε πλησιάζει το καλοκαίρι, είτε ετοιμαζόμαστε για κάποια πολύ σημαντική μας εμφάνιση κατά την οποία επιθυμούμε να είμαστε υπέρλαμπρες, καταλήγουμε να βιαζόμαστε να απαλλαγούμε από τα έξτρα κιλά που βάλαμε, επιλέγοντας πολλές φορές τον λάθος τρόπο.

Ένας από αυτούς, είναι οι δίαιτες που αποκλείουν εντελώς τους υδατάνθρακες από την καθημερινή μας διατροφή. «Μα είναι αποτελεσματικές», θα σκεφτεί η καθεμία από εμάς. Και πράγματι είναι, καθώς δεν παίζουν με την υπομονή μας. Η απώλεια κιλών έρχεται σχεδόν αμέσως. Μόνο που τα αποτελέσματά των συγκεκριμένων διατροφικών πλάνων… δεν διαρκούν πολύ.

Σίγουρα, η άμεση απώλεια κιλών είναι το ζητούμενο για πολλές από εμάς, ωστόσο το γεγονός πως τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου είδους διατροφής δεν είναι μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Αποκλείοντας εντελώς τους υδατάνθρακες είναι δυνατόν να χάσουμε από 2 έως και 4 κιλά την εβδομάδα, κάτι που σίγουρα μας χαροποιεί.

Όμως, επί της ουσίας δεν πρόκειται παρά για απώλεια υγρών και όχι λίπους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόλις ο οργανισμός αρχίσει να δέχεται ξανά όλες τις ομάδες τροφών, τα κιλά θα επανέλθουν. Ακόμα και από τις δύο πρώτες εβδομάδες. Δεν είναι τυχαίο που οι διατροφολόγοι συνιστούν δίαιτες που δεν αποκλείουν καμία ομάδα τροφών, καθώς όλες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, για να χάσουμε κιλά και να μην τα ξαναπάρουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πλούσια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά που όμως θα εξασφαλίζει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

πηγή :https://limeandlife.com/content/wellness/diatrofi/diaita-poy-apokleiei-toys-ydatanthrakes-giati-den-prepei-na-tin

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ