TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα

Δεκ 2, 2019
in Μαγειρική
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από μπισκότα
Share on FacebookShare on Twitter

Μπισκοτενιο χριστουγεννιάτικο δέντρο…Μια ωραία ιδέα να στολίσουμε το μπουφέ με τα γλυκά μας…

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
300 γρ. ζάχαρη
2 μικρά αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
1 κιλό ζαχαροπαστα λευκή
2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή προτίμησης σας (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη
Ασημένια μπιλιτσες για στόλισμα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε
κουπατ αστέρια σε 10 μεγέθη

Εκτελεση:

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και χτυπάμε με το εξάρτημα για ζύμες. Μόλις γίνουν τρίμματα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη να γίνει μια μπάλα. Μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τη ζύμη με πλαστή σε πάχος 5 χιλ. και κόβουμε με τα κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε σχάρες να κρυώσουν τελείως. Ανοίγουμε τη ζαχαροπαστα και κόβουμε με τα ίδια κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Μόλις έχουν κρυώσει τα μπισκότα αλείφουμε ελάχιστη μαρμελάδα και τοποθετούμε από πάνω τη ζαχαροπαστα. Αν δεν θέλετε δεν βάζετε μαρμελάδα και τοποθετείτε απευθείας τη ζαχαροπαστα.
Τα αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα και μετά ξεκινάμε το στήσιμο από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα. Μόλις τελειώσουμε το στήσιμο ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με μπαλίτσες.

Σημ.:Μπορείτε να βάλετε σε όλα τα μπισκότα άχνη ζάχαρη και όχι ζαχαροπαστα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη ζαχαροπαστα και να τη χιονισετε με άχνη.
Εγώ στη φωτογραφία έχω κάνει κάποια με άχνη και κάποια με ζαχαροπαστα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Αναρτήθηκαν προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Αναρτήθηκαν προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία στο Δημαρχείο Τρικκαίων

Από τον Μύλο των Ξωτικών στη Disneyland μέσω της Make  a Wish!

Από τον Μύλο των Ξωτικών στη Disneyland μέσω της Make a Wish!

Εγκαίνια και νέα έργα στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Εγκαίνια και νέα έργα στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd