Μπισκοτενιο χριστουγεννιάτικο δέντρο…Μια ωραία ιδέα να στολίσουμε το μπουφέ με τα γλυκά μας…
Υλικά:
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
300 γρ. ζάχαρη
2 μικρά αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή αμυγδάλου
1 κιλό ζαχαροπαστα λευκή
2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή προτίμησης σας (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη
Ασημένια μπιλιτσες για στόλισμα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε
κουπατ αστέρια σε 10 μεγέθη
Εκτελεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και χτυπάμε με το εξάρτημα για ζύμες. Μόλις γίνουν τρίμματα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη να γίνει μια μπάλα. Μόλις είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν τα βγάλουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τη ζύμη με πλαστή σε πάχος 5 χιλ. και κόβουμε με τα κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε σχάρες να κρυώσουν τελείως. Ανοίγουμε τη ζαχαροπαστα και κόβουμε με τα ίδια κουπατ 2 αστέρια από κάθε μέγεθος. Μόλις έχουν κρυώσει τα μπισκότα αλείφουμε ελάχιστη μαρμελάδα και τοποθετούμε από πάνω τη ζαχαροπαστα. Αν δεν θέλετε δεν βάζετε μαρμελάδα και τοποθετείτε απευθείας τη ζαχαροπαστα.
Τα αφήνουμε να σταθούν λίγη ώρα και μετά ξεκινάμε το στήσιμο από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα. Μόλις τελειώσουμε το στήσιμο ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με μπαλίτσες.
Σημ.:Μπορείτε να βάλετε σε όλα τα μπισκότα άχνη ζάχαρη και όχι ζαχαροπαστα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη ζαχαροπαστα και να τη χιονισετε με άχνη.
Εγώ στη φωτογραφία έχω κάνει κάποια με άχνη και κάποια με ζαχαροπαστα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.