Μπάμπης Τσιρογιάννης: Ο συνδυασμός του Νίκου Τσιλιμίγκα θα δώσει διέξοδο και θα διεκδικήσει για λογαριασμό των πολιτών

«Η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτα» αναφέρει σε συνέντευξη ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος με το συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας»

Ο Μπάμπης Τσιρογιάννης είναι γνωστός δικηγόρος των Τρικάλων. Για τους περισσότερους Τρικαλινούς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και χρόνια ασκεί τη μαχόμενη δικηγορία κι εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των ελεύθερων επαγγελματιών που προσφέρει καθημερινά στον δημόσιο κορβανά. «Μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και την κοινωνική επαφή με τους ανθρώπους,  εισπράττω καθημερινά τον πόνο και την αγωνία του πολίτη και το άγχος για την επιβίωση, αλλά κυρίως για το μέλλον των ιδίων,  των οικογενειών και των παιδιών τους» θα μας πει στην πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε με αφορμή τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα. Όπως θα εξηγεί, «το κύμα της αυξανόμενης καθημερινά χρεωκοπίας και της απαξίωσης» τον έκανε να βγει από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική του ενασχόληση και να ασχοληθεί με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-κ. Τσιρογιάννη είσαστε ένας επιτυχημένος δικηγόρος γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

-Τα τρέχοντα και καυτά προβλήματα των πολιτών  στη μνημονιακή εποχή είναι πάμπολα. Αντιμετωπίζουν ακάλυπτες επιταγές, διαταγές πληρωμής από τράπεζες, ανεξόφλητους  λογαριασμούς  προς ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ, επαπειλουμένη διακοπή ρεύματος, χρέη προς το δημόσιο, παραπομπή στα δικαστήρια για μη πληρωμή ΦΠΑ και φόρων, υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη και όλα αυτά τα προβλήματα αφορούν όλους του πολίτες ανεξάρτητα από το που ανήκουν πολιτικά, γιατί τα χρέη δεν έχουν κομματική ταυτότητα αλλά είναι θέμα επιβίωσης. Αυτό λοιπόν το κύμα της αυξανόμενης καθημερινά χρεωκοπίας και της απαξίωσης με έκανε να βγω από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική μου ενασχόληση και να ασχοληθώ με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

-Δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για σας…

-Δεν είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία για μένα γιατί μη ξεχνάτε προέρχομαι από την αριστερά, ήμουν  αρκετά χρόνια στην κομματική ζωή κι αποχώρησα πριν από είκοσι χρόνια περίπου, ασχολούμενος από τότε μόνο με τη δουλειά μου. Έχω εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις, προεκλογικές συγκεντρώσεις  και γενικότερα από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα προβλήματα του κόσμου είναι κοινά και δεν έχουν κομματική ταμπέλα. Ο συνδυασμός μας κι εγώ προσωπικά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

«Ο συνδυασμός μας κι εγώ προσωπικά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης»

-Ως συνδυασμός  βρήκατε το βηματισμό σας. Πάτε πρόσω ολοταχώς για τη νίκη; Είναι εφικτή;

Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός μας μπορεί να δώσει αυτό που ζητούν οι πολίτες. Να δώσει δηλαδή διέξοδο και να διεκδικήσει για λογαριασμό τους. Η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτα. Τα Τρίκαλα είναι από πολλές απόψεις ο πιο ξεχασμένος νομός της Θεσσαλίας. Ό,τι δόθηκε ήταν ψίχουλα. Η νίκη του συνδυασμού είναι εφικτή γιατί πανθεσσαλικά ο συνδυασμός είναι πολύ δυνατός. Ο άλλος συνδυασμός Αγοραστού διαχειρίζεται τις τύχες της περιφέρειας για οχτώ συνεχή χρόνια. Θεωρούμε ότι είχε  να δώσει το έδωσε. Μην ξεχνάτε ότι η μακρά παραμονή στην εξουσία δημιουργεί στεγανά.

-Ως συνδυασμός έχετε καταρτίσει ένα πρόγραμμα 34 σελίδων. Πιστεύετε ότι είναι ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο;

-Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας πιστεύουμε ότι είναι εφαρμόσιμο γιατί πρωταρχικά είναι θέμα διεκδίκησης της περιφέρειας από τη κεντρική εξουσία. Το πρόγραμμά μας είναι ρηξικέλευθο με τομές που απαιτούνται να γίνουν.

-Στο πρόγραμμα χαρακτηρίζετε την περιφέρεια Θεσσαλίας ως την επιτομή της από-επένδυσης»!.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η προτελευταία στην κατάταξη και την απορρόφηση κονδυλίων σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν έργα που είναι ημιτελή, ο δρόμος Τρικάλων-Πύλης είναι ανολοκλήρωτος  εδώ και χρόνια κι ούτε φαίνεται προοπτική ολοκλήρωσης. Οφείλονται οι αποζημιώσεις από τις  απαλλοτριώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων στο τμήμα Μεγαλοχωρίου Φαρκαδόνας ύψους τριάμισι εκατομμυρίων ευρώ και κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθούν. Είμαστε η μόνη πόλη που έμεινε χωρίς σχολές, τα ΤΕΙ σε δύο εξάμηνα κλείνουν. Δεν έγινε κανένα απολύτως  έργο  ανάπτυξης, ούτε έχει εξαγγελθεί.

«Η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτα»

-Γιατί οι Τρικαλινοί να ψηφίσουν το συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» κι εσάς προσωπικά;

-Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα γιατί είναι Τρικαλινός, γιατί είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας κι άνθρωπος και γιατί έχει τις ικανότητες να διεκδικήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Εμένα προσωπικά με γνωρίζουν χρόνια οι Τρικαλινοί  μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία, είμαι δίπλα σε όσους  ζήτησαν τη βοήθειά μου και θα μπορέσω να προσφέρω από την  θέση αυτή τα μέγιστα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ