5 κανόνες καλής συμπεριφοράς για παιδιά

Τον δέκατο έκτο αιώνα ένας αρχιεπίσκοπος με το όνομα Τζοβάνι ντέλα κάζα έγραψε το βιβλίο στο οποίο εξηγούσε στα παιδιά εκείνης της εποχής κανόνες της καλής «ανατροφής»: υπήρχαν συμβουλές για το πώς έπρεπε να συμπεριφέρονται στους ανθρώπους ,να συζητούν, να κάθονται στο τραπέζι. Το βιβλίο αυτό ονομαζόταν Γκαλατέο (καλή συμπεριφορά, μια λέξη η οποία ,στους αιώνες που ακολούθησαν ,έφτασε να δηλώνει το σύνολο των « καλών τρόπων».

 Σήμερα το να ξέρει κανείς να συμπεριφέρεται στους άλλους είναι σημαντικό ,γιατί η συμπεριφορά μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε αμέσως ποια άτομα είναι καλλιεργημένα και ποια όχι.

Πέντε βασικοί κανόνες συμπεριφορά για παιδιά

 Μη λέτε παλιοκουβέντες :κάποιοι πιστεύουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο δείχνουν πιο μεγάλοι, αλλά το μόνο καταφέρουν είναι να φαίνονται χυδαίοι και ανόητοι.

 Να αποφεύγετε να μιλάτε πολύ δυνατά: πολλά παιδιά το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή, στο τέλος όμως γίνονται ενοχλητικά.

 Όταν χασμουριέστε ή βήχετε ,να βάζετε το χέρι στο στόμα .

 Όταν σας έρχεται να φταρνιστείτε ,να καλύπτετε τη μύτη ή το στόμα σας, διαφορετικά θα τους πιτσιλίσετε όλους με τα σταγονίδια σας !

 Με την ευκαιρία δεν σκαλίζουμε ποτέ την μύτη μας: το περιεχόμενο της δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον για τους άλλους, απεναντίας είναι πολύ αηδιαστικό !

πηγή : babyradio.gr