Τούρτα σοκολατίνα της Ελένης

Υπέροχη τούρτα σοκολατίνα!!!
Μία συνταγή της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ  σε εκτέλεση της Σόφη Τσιώπου
Η δόση στις φωτό είναι διπλή και η τούρτα βγήκε…4όροφη!!!
Δε συνιστώ να γίνει αυτό.Μέχρι 3 δίσκους παντεσπάνι είναι αρκετό,γιατί μετά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η τούρτα!!!
Η κανονική δοσολογία της Ελένης είναι για μια τούρτα σε τσέρκι 26-28 εκ.κομμένο το παντεσπάνι σε 2-3 δίσκους!
Σας δίνω τη συνταγή της όπως την έγραψε εκείνη και στις παρενθέσεις είναι οι δικές μου …πινελιές!

 

Παντεσπάνι:
4 αυγά (εγώ έβαλα 5)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα απ
2 κ.σ. κακάο
2 βανίλιες (εγώ πρόσθεσα και λίγη κανέλα!)

Σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Λίγο κονιάκ στο τέλος (εγώ έβαλα και χυμό λεμονιού και 1 βανίλια)

Κρέμα:
2 φακελάκια garni γιώτης κακάο
1 εβαπορέ
1 νερό από το άδειο εβαπορέ
1 ζαχαρούχο γάλα

Ντεκόρ:
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με βανίλια oreo
1 φάκελο σταγόνες κουβερτούρας ή μια κουβερτούρα λιωμένη

Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά,τη ζαχάρη και τη βανίλια για 15′ να γίνει κρέμα και με σπάτουλα προσθέτουμε το αλεύρι και κακάο κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα του κεικ με λαδόκολλα στον πάτο. Ψήνουμε για 30′ στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα (εμένα μου ψήθηκε στα 20 λεπτά!!!)

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό και τη ζαχάρη για 8′ και αφού το αποσύρουμε από το μάτι ρίχνουμε 2 κ.σ κονιακ και αφήνουμε να κρυώσει.(εγώ το βράζω μόνο 1 λεπτό για μην είναι ”βαρύ”!!!)

Κρέμα
Χτυπάμε τους δύο φακέλους γιώτης με το εβαπορέ και αφου το αδειάσουμε το γεμίζουμε με νερό, το αδειάζουμε και αυτό στο μιξερ και χτυπαμε 5′. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο, χτυπάμε αλλα 2′ .Τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′-1 ώρα να παγώσει.(Εγώ τα έριξα όλα μαζί στο μίξερ και τα χτύπησα!!!)

Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε στα δυο το παντεσπάνι και  το γυρνάμε από την εσωτερική του πλευρά το καθένα για να το σιροπιάσουμε με ένα πινέλο.
Σε μια τουρτιέρα βάζουμε ένα παντεσπάνι σοροπιασμένο, τη μισή και λιγότερη παγωμένη κρέμα, παντεσπάνι σιροπιασμένο και κρέμα από πάνω και περιμετρικά.
Στολίζουμε γύρω γύρω με τα ορεο κομμένα στη μέση η ολόκληρα. Γαρνίρουμε από πάνω με λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές και στη μέση βάζουμε 2 ολόκληρα ορεο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Καλό θα είναι επειδή η υφή της μους είναι λίγο αραιή και ανάλαφρη,να στήσετε την τούρτα μέσα σε τσέρκι και όταν παγώσει στο ψυγείο να την ξεφορμάρετε, και να την καλύψετε και εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει. Εγώ έτριψα μπισκότα Oreo πασπάλισα όλη την τούρτα εξωτερικά και γαρνίρισα με γκαναζ μαύρης και λευκής σοκολάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.