Τούρτα παγωτό πορτοκάλι με βάση μπισκότο της Έφης

Υλικά :

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ

1 πλακα βούτυρο

μια φυτική σαντιγί

παγωτό πορτοκαλί

το χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση :

Θρυμματίζουμε το 1.5 από τα 2 πακέτα μπισκότα στο μουλτι και τα απλώνουμε σε μία φόρμα για κεικ με αποσπώμενο πλαίσιο.  Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα.  Ανακατέβουμε καλά και πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε μία στέρεη βάση για την τούρτα μας.  Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά περίπου.  Στο χρόνο αυτό χτυπάμε τη σαντιγί μας με το χυμό πορτοκάλι μέχρι να αφρατέψει.  Βγάζουμε τη βάση από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε επάνω τα 2/3 από τη σαντιγί και σπάμε με το χέρι τα υπόλοιπα μπισκότα. Συνεχίζουμε την συναρμολόγηση.  Σειρά έχει τώρα το παγωτό μας, το οποίο απλώνουμε καλά μέχρι τις άκρες ώστε όταν αφαιρέσουμε το πλαίσιο να έχουμε μία όμορφη εικόνα με στρώσεις.  Τέλος ρίχνουμε και απλώνουμε πολύ καλά την υπόλοιπη σαντιγί.  Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα που μας αρέσουν.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.