Σοκολατάκια με γεύση καριόκας

Υλικά :

1/2 κιλό καρύδια τριμμένα στο multi

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

400 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/4 του κουταλιού του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

6 κουβερτούρες Παυλίδης υγείας

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

3 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση :

Σε μία λεκάνη βάζω τα καρύδια, την φρυγανιά, το κακάο, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Φτιάχνω το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και 1μιση ποτήρι νερού νερό. Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώνω και αφήνω 5 λεπτά. Μετά την αποσύρω από την φωτιά και ρίχνω μέσα 3 κ.σ. κονιάκ. Περιμένω για 2-3 λεπτά να φύγει το πολύ κάψιμο και το ρίχνω μέσα στην λεκάνη. Το ανακατεύω να πάει το σιρόπι παντού και πλάθω μπαλάκια μικρά και τα τοποθετώ πάνω σε ταψάκια που έχω στρώσει αλουμινόχαρτο και τ΄ αφήνω έξω από το ψυγείο να κρυώσουν . Μετά από 2-3 ώρες λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν την βγάλω από την φωτιά θα ρίξω μέσα τις 2 κ.σ. το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο και ανακατεύω. Μετά παίρνω ένα ένα μπαλάκι και το βουτάω στην σοκολάτα με το κουτάλι και το βάζω πάλι στο αλουμινόχαρτο. Τ’ αφήνω να κρυώσουν και τα βάζω στο ψυγείο. Βγαίνουν πάρα πολλά. Περίπου 2 λαμαρίνες του φούρνου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Άντζελα Βαλλιάνου.