Συνταγή από τον Ξενώνα Μαργαρίτα
Υλικά:
2 συκωταριές και γλυκάδια από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 κιλά έντερα από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 μπόλιες (ή σκέπες)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει αλλά πάντα με μέτρο
2 κιλά έντερα από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
2 μπόλιες (ή σκέπες)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ότι άλλο μπαχαρικό μας αρέσει αλλά πάντα με μέτρο
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε ένα μείγμα με το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. (Μη λυπηθείτε το αλάτι και το πιπέρι, με μέτρο τα υπόλοιπα, ίσα για το άρωμα.)
Βάζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό να μαλακώσουν και να καθαρίσουν. Αφού πλύνουμε καλά τις συκωταριές, τις κόβουμε σε κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα γλυκάδια. Υπολογίζουμε σε ποσότητες ¾ πνευμόνι, καρδιά, νεφρά και γλυκάδια και μόλις ¼ συκώτι, γιατί πικρίζει όταν ψηθεί. Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, να πάει παντού. Πλένουμε καλά τα έντερα στο εσωτερικό τους, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε λεκάνη με στυμμένα λεμόνια. (Στα κρεοπωλεία τις ημέρες του Πάσχα θα βρείτε και αντεριές πλυμένες και καθαρισμένες).
Καλή επιτυχία