Καβουρομακαρονάδα

Μια λίγο ασυνήθιστη μακαρονάδα αλλά πιστεύω αρκετά εντυπωσιακή. Εύκολο, γρήγορο και απλό πιάτο που δεν είναι απόλυτα καλοκαιρινό αφού μπορούμε να βρούμε φρέσκα καβούρια σχεδόν όλο τον χρόνο. Αλλά και αν δεν βρούμε μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την υπέροχη μακαρονάδα με καβουρόψιχα σε κονσέρβα.

ΥΛΙΚΑ :

3-4 καβούρια (καλό είναι να είναι μεγάλα για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ψίχα από το εσωτερικό τους, εγώ συμπλήρωσα και καβουρόψιχα από κονσέρβα)

1 κονσέρβα καβουρόψιχα,

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6,

6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέση,

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,

100 γρ. φέτα,

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό,

½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί,

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

αλάτι,

πιπέρι,

πάπρικα καπνιστή,

ρίγανη,

1 κ. σ. σόγια σος ,

μια σκελίδα σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα καβούρια τα χτυπάμε ελαφρά μ’ ένα γουδοχέρι και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα. Αφού βράσουν τα καβούρια σουρώνουμε το νερό για να βγάλουμε τυχόν κομματάκια από καβούρια και βράζουμε στο ίδιο νερό τα μακαρόνια για να πάρουν άρωμα και γεύση. Εν τω μεταξύ ανοίγουμε από την κοιλιά τα βρασμένα καβούρια και βγάζουμε όση ψίχα μπορούμε να πάρουμε. Αφήνουμε τις δαγκάνες όπως έχουν. Σε ένα γυάλινο πιάτο βάζουμε την καβουρόψιχα με 1 κ. σ σόγια σος και καπνιστή πάπρικα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ντοματίνα κομμένα στη μέση.  Σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζωμό από τα μακαρόνια που βράζουν, το πιπέρι , τις δαγκάνες και τα καβούρια για να πάρει γεύση και άρωμα η σάλτσα μας και αφήνουμε να βράσει για 10λεπτά μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ψίχα από τα καβούρια τη φέτα, την ρίγανη και τον μαϊντανό. Μόλις βράσουν και τα μακαρόνια τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις δαγκάνες και ένα-δυο καβούρια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).