Τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα,έχετε δοκιμάσει;
Εμένα είναι αγαπημένη μου γεύση,γιαυτό έπρεπε να μπει στο μπλόγκ.
Σας δίνω την συνταγή,να φτιάξετε εύκολη βασιλόπιτα τσουρέκι.
Εννοείται σας έχω την πιο ξεκούραστη,χωρίς ζύμωμα συνταγή μου.
Εύχομαι σε όλους μας μια γλυκειά και νόστιμη χρονιά,γεμάτη αγάπη.
Πάμε στην κουζίνα μου,να φτιάξουμε μαζί την βασιλόπιτα της Ελπίδας.
Υλικά για το τσουρέκι
380 γρ περίπου αλεύρι-2 αυγά-130 γρ ζάχαρη-170 ml χλιαρό γάλα
60 γρ βούτυρο-1/4 κ.γ μαστίχα-1 κ.γ κοφτό μαχλέπι-πρέζα αλάτι.
1 κ.γ κοφτό κακουλέ-ξύσμα από 2 πορτοκάλια-1 κ.γ υγρή βανίλια.
1 φακελάκι ξερή μαγιά-2-3 κ.σ καλαμποκέλαιο για το μπολ+τα χέρια.
Υλικά για την κρέμα κάστανου
200 γρ κάστανα βρασμένα-2 κ.σ νερό-100 γάλα-50 γρ ζάχαρη
1 κ.σ αλεύρι-1 κ.σ βούτυρο.Και 200 γρ λευκή κουβερτούρα.
Οδηγίες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα,με 2 κ.σ νερό.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη+το αλεύρι.
Τέλος το γάλα και το βούτυρο,ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Μόλις γίνει κρέμα κατεβάζουμε+προσθέτουμε την βανίλια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη+αφήνουμε να κρυώσει τελείως η κρέμα.
Χτυπάμε με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Με λαδωμένη σπάτουλα το αδειάζουμε σε λαδομένο μπολ.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας,και πως ψήνετε τα τσουρέκια.
Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι,όχι πολύ.
Βοηθάει να λαδώσετε τα χέρια σας,και το μπολ.
Αν έχετε μια σπάτουλα σαν χούφτα,δεν ακουμπάτε την ζύμη.
Απλά διπλώνετε με την σπάτουλα,δεν ζυμώνετε την ζύμη.
“Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία-αγάπη και χαμόγελα”
“elpidas little corner”
Καλή επιτυχία και τις καλύτερες ευχές για το νέο έτος από το trikalaview.gr.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html