Ξυπνάει το μωρό τη νύχτα; Να γιατί πρέπει να χαίρεστε

Νιώθετε κατάκοπη. Περιμένετε πώς και πώς να κοιμηθεί το μωράκι σας τη νύχτα για να ξεκουραστείτε και εσείς λιγάκι. Κι όμως, το κλάμα του σας καταστρέφει τα σχέδια… Δείτε τους λόγους που τελικά όλο αυτό πρέπει να σας κάνει να χαίρεστε!

Το μωράκι σας είναι μόλις μερικών εβδομάδων; Μη βιάζεστε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι είναι δύσκολο στον ύπνο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξυπνάει. Μετά τις 8 βδομάδες η διάρκεια του ύπνου του θα αυξηθεί ενώ όταν γίνει 4 μηνών θα αποκτήσει ένα πιο σταθερό πρόγραμμα.

Μέχρι τότε, κάντε υπομονή!

Καλό είναι επίσης να ξέρετε ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που το μικρούλι σας ξυπνάει το βράδυ:

Δεν έχει ρυθμιστεί το βιολογικό του ρολόι: Εκτός από αυτό, το νευρολογικό του σύστημα δεν είναι ακόμα αναπτυγμένο τόσο ώστε να κοιμάται πολύ και βαθιά.

Αυτοπροστατεύεται: Τα μωράκια που κοιμούνται ελαφριά και συνεπώς ξυπνάνε εύκολα προστατεύουν τον εαυτό τους από τον κίνδυνο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Χρειάζεται τροφή: Τα νεογέννητα μωράκια πρέπει να τρώνε λίγο αλλά τακτικά. Και λογικό είναι να ξυπνάνε γιατί… πεινάνε! Ακόμη και εάν δεν ξυπνάει και έχουν περάσει πάνω από 4 ώρες από την τελευταία φορά που το ταϊσατε θα πρέπει να το ξυπνήσετε για να φάει.

Πηγή: mytwins.gr & http://babyradio.gr/paidi/xipnai-moro-ti-nichta-na-giati-prepi-na-chereste/