Ξηρομερίτικο λαδορεβανί

Για μένα είναι το καλύτερο παραδοσιακό γλυκό που υπάρχει…
H πιο τέλεια συνταγή για λαδορεβανί που έχω φτιάξει…

ΥΛΙΚΑ
700 γρ. ελαιόλαδο ή (400 ελαιόλαδο και 300 σπορέλαιο)
1.400 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
3 κ.σ. αλεύρι
3 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
σουσάμι άψητο
γαρύφαλλα ολόκληρα ή αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι,ζάχαρη,νερό,χυμό και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βράζω για 6-8 λεπτά.
Ρίχνω τα σιμιγδάλια και το αλεύρι μεμιάς και τις βανίλιες χαμηλώνω τη φωτιά και όταν το μείγμα ξεκολλάει από την ξύλινη κουτάλα μου το βάζω στο ταψί που το έχω πασπαλίσει με σουσάμι.το στρώνω με μια σπάτουλα, το χαράζω, το πασπαλίζω με σουσάμι και λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), βάζω στο κάθε κομμάτι από 1 αμύγδαλο χωρίς φλούδα ή από 1 γαριφαλάκι ολόκληρο και το ψήνω στους 190 45 λεπτά.
Όταν το βγάλω ρίχνω από πάνω λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο σκόνη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ