Βυζαντινός μελίπηκτος χαλβάς

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ…

Υλικά
120 γρ. βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1,1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Βράσιμο όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.  Στην συνέχεια τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά (10 λεπτά). Προσθέστε το σιμιγδάλι ,το μπέικιν, τα αμύγδαλα, τον χυμό και το ξύσμα.  Πάρτε ένα τσέρκι ή ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm, βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.  Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα.  Σιροπιάστε και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι ή και σκέτο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.