Βύσσινο γλυκό του κουταλιού και βυσσινάδα

Βύσσινο γλυκό του κουταλιού και βυσσινάδα…

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βύσσινα ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια1200 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά του γλυκού ξινό
2 βανίλιες

ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΧΥΜΟ ΓΙΑ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Προσθεστε +200γρ. ζάχαρη

+ 1 νεροπότηρο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα βυσινα, βγάζουμε τα κουκούτσια, βάζουμε τα βύσσινα και από πάνω την ζάχαρη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες. Τα βάζουμε να βράσουν, τα ξαφρίζουμε συνέχεια, μέχρι το σιρόπι να βγάζει μεγάλες φουσκάλες. Δοκιμάζουμε αν έδεσε το γλυκό, προσθέτουμε το ξινό και την βανίλια (αν θέλουμε).  Αδειάζουμε σε από στειρωμένα βάζα τα σφραγίζουμε με τα καπάκια ,τα γυρνάμε ανάποδα να κλείσουν καλά και αποθηκεύουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr