Βλίτα σαλάτα

Υλικά:

1 ως 1,5 κιλό βλίτα

ελαιόλαδο,

λεμόνι,

αλάτι

Εκτέλεση :

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει με 2 κουταλιές χοντρό αλάτι.Λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε  τα χόρτα καθαρισμένα και πλυμένα.Τα σπρώχνουμε με την τρυπητή κουτάλα να είναι πάντα στο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι το σημείο που μας αρέσει. Όταν γίνουν, χύνουμε το νερό συγκρατώντας με την κουτάλα στην κατσαρόλα τα χόρτα και τα υπόλοιπα και διορθώνουμε το αλάτι αν χρειάζεται.Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο ελαιόλαδο και λεμόνι.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας ” Μαργαρίτα”.