Βερίκοκα: Τα θρεπτικά στοιχεία που έχουν για την υγεία μας

Το βερίκοκο είναι ένα από τα πιο γευστικά  που μπορούμε να καταναλώσουμε κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Η θερμοκρασία έχει ανεβεί και σίγουρα ένα δροσιστικό , όπως το βερίκοκο, θα μας «λύσει τα χέρια».

Βιταμίνη A: Τα βερίκοκα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την όραση, την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και την ανοσοποιητική λειτουργία.

Βιταμίνη C: Είναι αντιοξειδωτική και βοηθά στην  συστήματος, την ανάπτυξη του κολλαγόνου και την απορρόφηση του σιδήρου.

Κάλιο: Είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Φυτοχημικά συστατικά: Τα φυτοχημικά συστατικά στα βερίκοκα, όπως οι καροτενοειδείς και οι φλαβονοειδείς, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και σχετίζονται με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Ίνες: Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες στα βερίκοκα συμβάλλει στην υγιή πέψη και στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Συνολικά, τα βερίκοκα είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό φρούτο που μπορεί να συμβάλει στην προστασία της υγείας μας με πολλούς τρόπους, από τη βελτίωση της όρασης μέχρι την πρόληψη των νοσημάτων.

Στην Ελλάδα, η εποχή των βερικόκων είναι κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Συνήθως, η συγκομιδή των βερικόκων ξεκινά κατά τον Μάιο και συνεχίζεται μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανάλογα με την περιοχή και τις κλιματικές συνθήκες.

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/verikoka-ta-threptika-stoicheia-poy-echoyn-tin-ygeia-mas/