Βάσω Οικονόμου: Τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάμε-Συνομιλώντας με την Show Woman που εντυπωσίασε με τον εναέριο χορό της στους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

Ο εναέριος χορός ή αλλιώς aerial dance είναι ένα εναλλακτικό είδος γυμναστικής που συνδυάζει εντυπωσιακές φιγούρες και ενδυνάμωση. Έκανε την εμφάνιση του στην χώρα μας πριν από έξι χρόνια και ήταν πολλές οι σχολές και τα γυμναστήρια που επέλεξαν να το ενσωματώσουν στα προγράμματα τους. Ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να γυμναστούν ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια του γυμναστηρίου και ανάλογα με το επίπεδο ή το αποτέλεσμα που θέλουν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά είδη εναέριου χορού.Στα Τρίκαλα γνωρίσαμε το συγκεκριμένο είδος τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το show που παρουσίασε στους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς η Show Woman  Βάσω Οικονόμου, δασκάλα του Aerial Fitness της σχολής «The Room». Η Βάσω Οικονόμου παρουσίασε ένα δυνατό πρόγραμμα, με ακροβατικά που έκοβαν την ανάσα στη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς, εντυπωσιάζοντας όσους βρέθηκαν στο σημείο. Αυτό στάθηκε αφορμή της γνωριμίας μας. Η ίδια δέχθηκε με χαρά να μας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το αντικείμενο και την προσπάθειά της.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

-Από πότε ασχολείσαι με το αντικείμενο. Δώσε μου κάποια στοιχεία για σένα.

-Ασχολούμαι 6 χρόνια με την ακροβατική στα πανιά. Είμαι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με κατεύθυνση Προπονητική . Ήμουν χρόνια στην Εθνική Ελλάδος Καράτε επί σειρά ετών πανελληνιονίκης Βαλκανιονίκης 5η Ευρωπαϊκή  και παγκόσμια Κυπελλούχος  και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την εναέρια ακροβατική !

-Τί είναι το aerial dance;

-Το aerial dance είναι χορός ο οποίος τον εκφράζει ο καθένας πάνω στο πανί όπως επιθυμεί. Εννοώντας πως εγώ στο συγκεκριμένο δουλεύω δυναμική γυμναστική (fitness aerial). Συνδυασμός ακροβατικών !

-Τί σε έκανε να επιλέξεις τη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς;

-Ο λόγος που επιλέξαμε τη Γέφυρα της Παλαιοκαρυάς  είναι πως τα παιδιά (φωτογράφος μας Αλέξανδρος Μπότας και ο φίλος μας Σοφοκλής Βασιλείου είναι από τα Τρίκαλα) καθώς και  η απίστευτη ομορφιά και δέος που προκαλεί βλέποντας τη!  Θα μου επιτρέψετε να πω πως ίσως είναι η ομορφότερη τοξωτή γέφυρα !

-Έχεις κάνει αντίστοιχα project σε άλλα σημεία;

-Κανένα άλλο project δεν έγινε, ήταν η πρώτη προσπάθεια !!  Και ήθελα να ήταν κάτι ξεχωριστό!

-Ποια είναι η σχέση σου με τα τρίκαλα;

-Η σχέση μου με τα Τρίκαλα ήρθε με τη γνωριμία του Σοφοκλή Βασιλείου και ύστερα του φωτογράφου Αλέξανδρου Μπότα!!

-Είναι επικίνδυνο;

Είναι πολύ επικίνδυνο αναλόγως που το δουλεύεις! Όσον αφορά το συγκεκριμένο project, ναι, ήταν πολύ επικίνδυνο γιατί δεν υπήρχε καμία ασφάλεια πάνω μου. Θα δενόταν με το πανί (το σχοινί ασφάλειας) καθώς θα γύρναγα και δεν θα το θέλαμε σε καμία περίπτωση αυτό!!

-Θέλει ειδικές δεξιότητες;

-Όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν στη σχολή μας ξεκινάνε από 7ετων  και άνω. Με τις κατάλληλες  οδηγίες και ασκήσεις όλοι μπορούν (εκτός περιστατικών με ειδικούς τραυματισμούς και εγκύους φυσικά).

-Ποιος ο στόχος του όλου εγχειρήματος;

-Στόχος είναι να περάσουμε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά. Να μην τα παρατάνε εύκολα, να θέτουν στόχους και να τους κυνηγούν μέχρι να γίνουν πραγματικότητα. Να μην τα παρατάνε!! Τα όνειρα είναι για να τα κυνηγάμε όταν έλεγα πως ήθελα να το κάνω αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μου κανένας δεν το πίστευε  και όλοι με κοιτούσαν με απορία και χαμόγελο .. κι όμως το ανατρέψαμε !

Ο Αλέξανδρος Μπότας, υπεύθυνος της διοργάνωσης και φωτογράφος και βιντεογραφος του project απαθανάτισε την εντυπωσιακή προσπάθεια μέσα από τον φωτογραφικό του φακό και μας παραχώρησε το φωτογραφικό υλικό. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ