TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Απόψεις

Βαρύ το κόστος του λα’ι’κισμού

Φεβ 17, 2017
in Απόψεις
Βαρύ το κόστος του λα’ι’κισμού
Share on FacebookShare on Twitter

Γράφει ο Ιωάννης Ξηρός, Ταξίαρχος ε.α.

Λα’ι’κισμός γενικώς είναι η αντίληψη οτι υπάρχει διαφορά κουsλτούρας και συμφερόντων μεταξύ λαού και των ανωτέρων οικονομικώς και πνευματικώς στρωμάτων και οτι καθήκον και συμφέρον του λαού είναι να ανατρέψουν αυτήν την τάξη πραγμάτων και να εγκαταστήσουν την μετριοκρατία των μικρών ανθρώπων και των κομματικά συνδικαλισμένων.Ο λα’ι’κισμός λοιπόν θέτει ένα τεχνητό τείχος ανάμεσα στον απλό καθημερινό άνθρωπο και σ’αυτόν που λόγω θέσεως,μορφώσεως και πλούτου μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία μπροστά.Οι γνήσιοι ”λα’ι’κοί΄΄ ηγέτες, δεξιοί και αριστεροί, ταυτίζουν την πολιτική και ρητορική τους με κάθε λα’ι’κή απαίτηση, έστω και αν η τελευταία είναι ιδιοτελής και παρουσιάζουν τα ψυχολογικά συμπλέγματα της μάζας ως αρετές του περιούσιου λαού που συνεχώς απειλείται από τις ΄΄ελίτες”(όρος Ανδρ.Παπανδρέου) και επομένως ο λαός, στηριγμένος στην αριθμητική του υπεροχή πρέπει να τις ανατρέψει με αυτούς βεβαίως ως πολιτικά κυριάρχους ηγέτες.

Ο λα’ι’κισμός έγινε επίσημη πολιτική στην Ελλάδα το 1981 και απέδειξε οτι το τίμημα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η χρεωκοπία.Η χειρότερη συνέπειά του λα’ι’κισμού είναι οτι απομακρύνει τους πολίτες από την λογική με αποτέλεσμα αυτό που φαίνεται κατ’αρχήν ως συμφέρον να μην είναι αντιληπτό οτι στην πραγματικότητα είναι καταστροφικό.Π.χ. το θέρος του 2015 αποφασίστηκε από τους κυβερνώντες να μην πληρώνουν οι πολίτες εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσο διάστημα διαρκούν τα κάπιταλ κοντρόλς.Ασχέτως αν πίστευαν οτι θα διαρκέσουν λίγο, το γεγονός οτι η εισιτηριοαποφυγή διήρκεσε υπέρ του ανεκτού και καταβαράθρωσε τα έσοδα του ΟΑΣΑ, οδήγησε στην αύξηση του εισιτηρίου, πράγμα που πληρώνουν όλοι.Αλλο παράδειγμα είναι ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης της ΔΕΗ με την απόφαση των υπουργών Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ  να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος εάν η οφειλή είναι κάτω των 1.000 ευρώ και δεν εξοφλείται από στρατηγικούς κακοπληρωτές. Μην αμφιβάλλετε οτι μια μελλοντική αύξηση της τιμής του ρεύματος θα οφείλεται στην πολιτική αυτή και θα επιβαρύνει όλους.Βλέπετε, ο λα’ι’κισμός έχει πάντα βαρύ κόστος.Και αυτό διότι όταν μια οποιαδήποτε δουλειά δεν την κάνει ο επα’ί’ων, ο άξιος, ο ειδικός,ο υπεύθυνος, τότε τα αποτελέσματα που φέρνει ο οποισδήποτε άλλος είναι καταστροφικά.

Τα εν Ελλάδι όρια του λα’ι’κισμού έθεσε η υπερχρέωση της χώρας και η υποβολή της εθνικής οικονομίας σε καθεστώς μνημονίων.Τότε κατεδείχθη η ανάγκη υπερβάσεώς του και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων και εκτεταμένων αποκρατικοποιήσεων, όσο και η ανάγκη μείωσης του μεγέθους του κράτους. Και τι απεδείχθη;Είδαμε όλοι οτι η τελευταία γραμμή άμυνας του λα’ι’κισμού, ο οποίος τόσο βαθιές ρίζες έριξε στην Ελλάδα 40 χρόνια τώρα, ήταν η άνοδος στην εξουσία της πλέον χυδαίας και χαβαλέ μορφής λα’ι’κισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, της ριζοσπαστικής Αριστεράς.Βλέπουμε 2 χρόνια τώρα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επαλήθευση του αποφθέγματος του Τσώρτσιλ οτι ο ”σοσιαλισμός είναι η φιλοσοφία της αποτυχίας, το δόγμα της άγνοιας, το ευαγγέλιο του φθόνου και του οποίου η εγγενής αρετή είναι η ίση κατανομή της φτώχειας”.Η λυσσαλέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξοντώσει με φόρους και άλλα βάρη την μεσαία τάξη και η εξίσου λυσσαλέα αγωνία του να ελέγξει το κράτος μην κάνοντας αποκρατικοποιήσεις ειδικά στην ενέργεια( μην ξεχνούμε οτι όποιος ελέγχει τους διακόπτες ελέγχει την κοινωνία)  αποδεικνύει οτι όταν ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ τελείωσε όταν τελείωσαν τα λεφτά των άλλων (περιγραφή του σοσιαλισμού από Μάργκαρετ Θάτσερ) ,ανέλαβε ο σοσιαλισμός της ριζοσπαστικής Αριστεράς να μας αποδείξει ποιος είναι ο πραγματικός στόχος  του κάθε σοσιαλισμού και του δίδυμου αδελφού αυτού λα’ι’κισμού, δηλαδή ο έλεγχος της κοινωνίας μέσω της εκτεταμένης φτωχοποίησής της.Ο Αριστοτέλης έλεγε οτι τα αυταρχικά καθεστώτα επιβάλλονται μέσω της φτωχοποίησης,διότι οι φτωχοί στρέφονται στο κράτος για βοήθεια και ασχολούνται μόνο με την επιβίωσή τους.

Κατόπιν όλων αυτών η ευθύνη εκλογίκευσης αυτού του λαού, παραπλανημένου τόσα χρόνια από ”τους γνήσιους λα’ι’κούς του ηγέτες” με τελευταίον τον πρώην καταληψία σχολείων και πανεπιστημίων, επιτομή του νεοελληνικού κακομαθημένου πλην καλοζω’ι’΄σμένου χαβαλέ,πέφτει στο κατ’εξοχήν κόμμα της αστικής τάξης, την Νέα Δημοκρατία, η οποία αφού καθαρθεί και αυτή πλήρως από κάθε είδους λα’ι’κιστικά στοιχεία που και αυτή έχει, οφείλει αυτή την φορά όντως να επιτελέσει το εθνικό της καθήκον.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Παρουσιάστηκαν θέσεις και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Τρίκαλα
Απόψεις

Η διοίκηση Κουρέτα, απο τα 535 εκ. ευρώ που εκτιμούσε τις αποκαταστάσεις, 19 μήνες μετά, έκανε έργα 72 εκ. ευρώ και άλλα 76 εκ. στο μέλλον

Απρ 30, 2025
Η παράδοση των κόκκινων αυγών
Απόψεις

Χριστός Ανέστη ο ωραιότερος χαιρετισμός

Απρ 30, 2025
Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ
Απόψεις

Τα καλύτερα χρόνια της εργατικής και μεσαίας τάξης στην Ελλάδα; Με ΠΑΣΟΚ

Απρ 23, 2025
Γιώργος Ηλιάδης: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξανά
Απόψεις

Ευχές του Γιώργου Ηλιάδη για το Πάσχα

Απρ 21, 2025
Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως
Απόψεις

Ο συμβολισμός της Πρώτης Αναστάσεως

Απρ 19, 2025
Ο Τραμπ μέσα μας…
Απόψεις

Ο Τραμπ μέσα μας…

Απρ 14, 2025
Next Post
Έφυγε από τη ζωή παλιός έμπορος των Τρικάλων

Απεβίωσε η Παρασκευή Φρουξυλιά

36χρονος προμηθευόταν ναρκωτικά με πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή με σκοπό την εμπορία

Συνελήφθη 41χρονος Τρικαλινός για κατοχή ναρκωτικών δισκίων

Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι Τρικαλινοί-Βούλιαξαν οι ταβέρνες

Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι Τρικαλινοί-Βούλιαξαν οι ταβέρνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd