Βακαλάος τηγανητός με γεμιστή πατάτα

Βακαλάος τηγανητός με γεμιστή πατάτα

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες

 
6 φιλέτα βακαλάου σε ροδέλες
αλεύρι
σάλτσα σόγιας
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
κρέμα μπαλσάμικου
φρυγανιά
σουσάμι
σογιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλάκι ανακατεύουμε την κρέμα μπαλσάμικου και τη σάλτσα σόγιας.Σε άλλο ρηχό πιάτο ρίχνουμε αλεύρι και σε ένα τρίτο φρυγανιά.
Πασπαλίζουμε το ψάρι με σκόρδο και ρίγανη.
Βουτάμε στο μείγμα σόγια-μπαλσάμικο τα φιλέτα μας και μετά τα περνάμε από το αλεύρι.Στη συνέχεια ξανά στο μείγμα και ξανά βουτιά στη φρυγανιά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα,να δέσει το πανάρισμα.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και ρίχνουμε σουσάμι στη μία μόνο πλευρά τους.
Τα τηγανίζουμε σε σογιέλαιο,με την πλευρά με το σουσάμι προς τα πάνω,ρίχνοντας λάδι με κουτάλι και στην πλευρά αυτή ώστε να τηγανιστεί και το σουσάμι.
Συνοδεύουμε με πατάτες γεμιστές με καρότο,πιπεριές,κρεμμύδι ψημένες στο φούρνο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.