Βακαλάος με λαχανικά στη γάστρα της Έφης

Βακαλάος με λαχανικά στη γάστρα της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

 
6 φιλέτα βακαλάου
3 πατάτες
2 κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
500 γρμ αποφλοιωμένα ντοματάκια
σκόρδο σε σκόνη
3 φύλλα δάφνης
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι
φρυγανιά και αλεύρι για το πανάρισμα
μαίντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δεν έχουμε παρά να κόψουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια όλα τα λαχανικά,εκτός από τις πατάτες που θα τις κόψουμε μικρότερα.
Στη συνέχεια θα πανάρουμε το ψάρι,αλείφοντάς το με την κρέμα μπαλσάμικο-πορτοκάλι και στη συνέχεια περνώντας το από αλεύρι και φρυγανιά.
Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε όλα τα λαχανικά στον πάτο της γάστρας.Θα προσθέσουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και από πάνω θα τοποθετήσουμε το ψάρι.
Θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και νερό(το οποίο όμως δε θέλουμε να σκεπάσει το ψάρι,γιατί θα το βράσει) και θα ψήσουμε στους 250C, στον αέρα με το καπάκι της γάστρας κλειστό.
Σημείωση : Μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια και καρότα και να τα μαγειρέψουμε όλα μαζί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.