Τυροπιτάκια

Υπέροχα πιτάκια,με σουσάμιμαυροκουκι, και μέλι…Εύκολα…Γρήγορα…Αφράτα…Νόστιμα…

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1/2 κούπας τσαγιού λάδι
ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. γ. αλάτι
Για την γέμιση
φέτες τυρί ( 300 γρ. περίπου)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, η φέτα να γίνει πολύ ψιλή, σαν κρέμα με πολύ μικράκομματάκια φέτας.

Για το γαρνίρισμα

Μέλι
Μαυροκουκι
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε την μαγιάλίγο χλιαρό γάλα, την ζάχαρηανακατεύουμεκαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύριβάζουμε το αλάτικάνουμε μια λακκουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι και το αυγό χτυπημένο.
Ρίχνουμε και την μαγιά που έχει φουσκώσει, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει, κόβουμε σε μπαλάκια μικρά η μεγαλύτερα όπως μας αρέσει
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μικρό στρογγυλό φύλο το κόβουμε σταυρωτά όχι μέχρι το κέντρο, και βάζουμε μια κουτάλια από την γέμιση που μας αρέσει
Κλείνουμε πρώτα τα αντικριστά κομμάτια, και μετά τα αλλά δυο. ( βλέπε φωτό )
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 180c βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ