Τυροκουλούρες

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ…

Υλικά για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι,

2 κούπες ζεστό νερό,

2 φακελάκια ξερή μαγια ή 50 γρ. φρέσκια,

6 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο,

1 κ.γ. αλάτι.

Υλικά για τη γέμιση:

2 κούπες φέτα τριμμένη,

1 κούπα τυρί κίτρινο,

2 αυγά και

προαιρετικά λίγο δυόσμο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, κόβουμε σε μικρά κομμάτια κι ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο το κάθε ένα, όχι πολύ λεπτό. Τοποθετούμε τη γέμιση και τυλίγουμε απ΄τη φαρδιά πλευρά, κλείνουμε τις άκριες και στρίβουμε και κουλουριάζουμε. Αλείφουμε με λάδι και νερό ή με  χτυπημένο αυγό, ρίχνουμε σουσάμι αν θέλουμε και χύνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18 βαθμούς για 20 λεπτά.

Tip: Εναλλακτικά για νηστίσιμο έδεσμα, αντί για γέμιση τυριού μπορούμε να φτιάξουμε μείγμα με ελιές σε ροδέλες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπεριές χρωματιστές σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. (ελαιοκουλούρες).

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστούμε πολύ τη Νατάσα Παπαστάθη για την εξαιρετική συνταγή που μας έστειλε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ