Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε…
Φανταστική, πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμη…
Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο. Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα. Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια. Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
1100 γρ. περίπου αλεύρι για τσουρέκια
400 γρ . ζάχαρη η 350 γρ. ανθόμελο
185 γρ. βούτυρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.
Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ
Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.
Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται εύκολα. Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη. Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια. Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν. Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.
Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις . Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα. Αλείφω τα τσουρέκια με άλειμμα αυγού και πασπαλίζω με αμύγδαλα η σουσάμι. Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά
Η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ. περίπου το καθένα.
Καλή επιτυχία .
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Felpidaslittlecorner.gr%2Ftsoyreki-xoris-zymoma%2F%3Ffbclid%3DIwAR2MNErU_MpiJoq-pkYhuMgOkJiyY0VY3uwhZoeLvkKssq-K1HPG3Rw_R6w&h=AT1fR8AdA7o-O0sxmqHLyiRhbdKsCY_krutdq4mHcwwnnSTsH-ISRvUl9kp2hyqHpFCuCd4gJSeQgFYmmlpxvRsr0vTY–025ilLLJqiJh0puClnu9euVsPH0K5iibZIaf4AuZK4NIjz-1g9HYQ