Τρίκαλα | Παρουσιάστηκαν τα βιβλία του Γιώργου Χατζηστεργίου «Ο πολιτισμός των φαντασμάτων» και «Ηδονική Γεωγραφία»

Τα βιβλία του εκ Τρικάλων καταγόμενου Γιώργου Χατζηστεργίου «Ο πολιτισμός των φαντασμάτων» και «Ηδονική Γεωγραφία» παρουσιάστηκαν  το απόγευμα του Σαββάτου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Για τα βιβλία μίλησαν οι Σοφία Σάνι, Ίρις Κολτσίδα, Βανέσσα Διβάνη, Ελένη Λιακατή, Κωνσταντίνος Κουτσαδέλης και Δημήτρης Γκούμας.
« Ο Πολιτισμός των Φαντασμάτων έχει να κάνει με το πώς το παρελθόν παίζει ρόλο στο σήμερα και η Ηδονική Γεωγραφία έχει να κάνει με τις μάχες που δίνουμε στη ζωή προκειμένου κάθε φορά να διαλέξουμε τους δρόμους μας που μας πάνε πιο πέρα. Ως πολιτικός μηχανικός προσπαθώ να μην κάνω σε στενά πλαίσια την δουλειά μου αλλά κάνοντάς την βλέπω γύρω μου, τι εμπόδια υπάρχουν, τι προβλήματα έχουμε να λύσουμε, εμπνέομαι, στενοχωριέμαι όπως όλοι οι άνθρωποι αλλά δεν θέλω να μείνω εκεί” ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας και πρόσθεσε  “Θέλω αυτά να τα κάνω ποίηση, φιλοσοφία και έτσι, μέσα από την ζωή, προέκυψαν αυτά τα δυο βιβλία καθώς δεν πρόκειται για χόμπι αλλά για ένα υπαρξιακό ζήτημα καθώς το γράψιμο είναι μέρος της ζωής μου. Τόσο αυτά όσο και το επόμενο βιβλίο μου με τίτλο «Μεθόριος» είναι βιβλία που ανοίγουν θέματα για να μπούμε μέσα μαζί με άλλους, να προχωρήσουμε και να τα εξελίξουμε».