Τρίκαλα η πόλη των Κιρκινεζιών!

Γεράκια μέσα στην πόλη θα αναλογιστεί κανείς; Και όμως αν κοιτάξει κάποιος στον ουρανό των Τρικάλων θα δει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες σιλουέτες γερακιών. Είναι Κιρκινέζια (Falco naumanni) τα οποία όχι μόνο πετάνε στον ουρανό της πόλης αλλά φωλιάζουν μέσα σε αυτή!Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο που… αλιεύσαμε από τον προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Βαβύλη στο facebook.

«Σε όλη σχεδόν την έκταση της πόλης κάτω από τα κρεμμύδια των πολυκατοικιών επιλέγει αυτό το γεράκι να κάνει την φωλιά του. Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης μπορεί να μην το γνωρίζουν αλλά σίγουρα ξέρουν έστω ασυνείδητα την χαρακτηριστική παπαγαλίσια φωνή του που αποτελεί μέρος του ηχοτοπιου της πόλης από τον Μάρτιο ώς τον Αύγουστο.
Υ.Γ. Πολύ σπάνια βγάζω φωτογραφίες από νεοσσούς και φωλιές μιας και πρόκειται για μια ευαίσθητη και ιδιωτική φάση της ζωής των πουλιών, αλλά αυτό το «αστικό» είδος που φωλιάζει δίπλα μας και έχει αποδεχτεί την παρουσία μας αποτελεί μια εξαίρεση» επισημαίνει στη δημοσίευσή του την οποία συνοδεύει με την υπέροχη φωτογραφία.


Σημείωση: Ο Δημήτρης Βαβύλης έχει σπουδάσει βιολόγος και είναι εξωτερικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.