Τραχανότο με μανιτάρια

Τραχανότο με μανιτάρια…

Υλικά:

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα).

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα ώστε να μαλακώσουν. (Προσέχουμε να μην αρπάξουν).

Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε διαφορετικά μεγέθη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά λεπτοκομμένα.

Βάζουμε στο τηγάνι τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου αναμειχθούν όλα τα υλικά μας.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά (εξατμίζεται το οινόπνευμα και μένει ο χυμός).

Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ή και να χυλώσει (γούστα είναι αυτά).

Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λάδι τρούφας, μπόλικο μαύρο πιπέρι (αν έχουμε φρεσκοτριμμένο ακόμα καλύτερα) και ανακατεύουμε (για τελευταία φορά).

Το σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή ξυνομυζήθρα (ως Κρητικός την προτιμώ).

Ευχαριστούμε τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη για τη μοναδική συνταγή του. Σπύρο μας απέδειξες για άλλη μία φορά ότι μαγειρεύεις όσο καταπληκτικά γράφεις…