TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τραχανότο με μανιτάρια

Απρ 16, 2020
in Μαγειρική
Τραχανότο με μανιτάρια
Share on FacebookShare on Twitter

Τραχανότο με μανιτάρια…

Υλικά:

  • 600 γρ. μανιτάρια (Καλό είναι να έχουμε διαφορετικά είδη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος
  • 250 γρ. φέτα ή ξυνομυζήθρα
  • Ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • Λίγο μαϊντανό και δυόσμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι τρούφας (δίνει υπέροχη γεύση στο συγκεκριμένο φαγητό)

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (μέχρι να μοσχοβολήσει η κουζίνα).

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ψιλοκομμένα ώστε να μαλακώσουν. (Προσέχουμε να μην αρπάξουν).

Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε διαφορετικά μεγέθη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά λεπτοκομμένα.

Βάζουμε στο τηγάνι τον τραχανά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ωσότου αναμειχθούν όλα τα υλικά μας.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά (εξατμίζεται το οινόπνευμα και μένει ο χυμός).

Προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ή και να χυλώσει (γούστα είναι αυτά).

Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λάδι τρούφας, μπόλικο μαύρο πιπέρι (αν έχουμε φρεσκοτριμμένο ακόμα καλύτερα) και ανακατεύουμε (για τελευταία φορά).

Το σερβίρουμε με τριμμένη φέτα ή ξυνομυζήθρα (ως Κρητικός την προτιμώ).

Ευχαριστούμε τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη για τη μοναδική συνταγή του. Σπύρο μας απέδειξες για άλλη μία φορά ότι μαγειρεύεις όσο καταπληκτικά γράφεις…

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Κουλουράκια πασχαλινά και όχι μόνο …

Κουλουράκια πασχαλινά και όχι μόνο …

Καισαρική: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 στα κορίτσια

Καισαρική: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 στα κορίτσια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd