Τούρτα σοκολάτα-πορτοκάλι

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!
Μπορεί τα υλικά να σας φαίνονται πολλά,όμως είναι πανεύκολη να τη φτιάξετε και τη διαδικασία τη γνωρίζετε αφού είναι σχεδόν ίδια με την ”Πάστα Ταψιού” μου!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

3 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ κακάο
3 κ.σ σπορέλαιο
1 βανίλια
1 κ.σ κοφτή μπεικιν
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση :

-Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 3 λεπτά,προσθέτω το ξύσμα,τη βανίλια και το σπορέλαιο,και τέλος ρίχνω και τα κοσκινισμένα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και (όχι αλευρωμένη) στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.
και ψήνω στους 180 περίπου 12 με 15 λεπτά θα το τσεκάρω με μαχαίρι.Σιροπιάζω αμέσως το καυτό παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι,ρίχνοντάς το λίγο λίγο για να μη χυθεί έξω από τη φόρμα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση :

-Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 1/2 λεπτό μόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1/2 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
100 γρ. γάλα εβαπορέ
125 γρ. μαύρη πικρή σοκολάτα λιωμένη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
1 βανίλια
-Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά,προσθέτω το ζαχαρούχο,το εβαπορέ το άρωμα πορτοκαλιού,τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1 φακελάκι ζελέ σκόνη πορτοκάλι
2 κ.σ ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (ή ανακατέψτε κίτρινο με κόκκινο)

-Ανακατεύω το ζελέ σκόνη με 200 γρ. βραστό νερό και τις 2 κ.σ ζάχαρη να λιώσουν και το αφήνω να γίνει χλιαρό μέχρι να αρχίσει να μισοπήζει.
Χτυπάω τη φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά και προσθέτω το χλιαρό ζελέ,το χρώμα και το άρωμα πορτοκάλι.(προσοχή το ζελέ να μην παγώσει και κάνει ”πέτσα”!)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 γρ. σοκολάτα μαύρη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση :

-Σ’ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για τη γκανάζ και την αφήνω να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Αδειάζω μέσα στη φόρμα και πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι τη σοκολατένια μους και τη στρώνω με μια σπάτουλα.
Πάνω από τη σοκολατένια μους αδειάζω αμέσως και στρώνω την μους πορτοκάλι.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει 3 ώρες ή κατάψυξη να μισοπαγώσει για 1 ώρα.
Αφού μισοπαγώσει η τούρτα μου την ξεκολλάω γύρω γύρω με ένα μαχαίρι,ανοίγω το αποσπώμενο τσέρκι την ξεφορμάρω και την καλύπτω εξωτερικά με την κρύα γκανάζ σοκολάτας. Διακοσμώ όπως θέλω!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν μπορείτε βγάλτε προσεχτικά το σιροπιασμένο παντεσπάνι με μεγάλη σπάτουλα,τοποθετήστε το πάνω σε πιατέλα και έπειτα βάλτε πάλι το αποσπώμενο τσέρκι κλειστό όμως και στήστε την τούρτα.
Αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη την τούρτα χρησιμοποιείστε ένα αγοραστό σοκολατένιο παντεσπάνι που θα το βρέξετε με τη μισή ποσότητα σιροπιού!!!
Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη διπλή δόση σε όλα τα υλικά σε ταψάκι 28Χ35 περίπου και να το κόψετε σε κομμάτια όπως την ”Πάστα Ταψιού”μου!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»