TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης

Αυγ 4, 2021
in Μαγειρική
Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρτα πορτοκάλι-γιαούρτι της Έφης…

ΥΛΙΚΑ :

Για το παντεσπάνι

250 γρμ ζάχαρη 250 για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

1 κγ baking powder

1 βανίλια

4 κσ χλιαρό γάλα

3 κσ κακάο

Για το σιρόπι

150 ζάχαρη

350 νερό

1κσ λικέρ πορτοκάλι

Για την ενδιάμεση κρέμα

500 γιαούρτι

χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 ζαχαρούχο γάλα

1 φυτική σαντιγύ

ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ :

10 μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα σε κομμάτια με το χέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Ξεκινάμε χτυπώντας τη ζάχαρη και τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά. Ψήνουμε σε φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο στους 180C στις αντιστάσεις, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου στην αρχή το φούρνο,μέχρι να μην κολλάει η οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο παντεσπάνι μας δεν κολλάει.

ΣΙΡΟΠΙ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ μας και βράζουμε 7-8 λεπτά, χωρίς να επιτρέψουμε στο σιρόπι μας να πήξει πολύ. Το προσθέτουμε ζεστό, αλλά όχι καυτό, στο κρύο παντεσπάνι μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Χτυπάμεμε το μίξερ τη φυτική σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.Στο χρόνο αυτό,χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γιαύρτι,το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.Βγάζουμε τη σαντιγύ απο το ψυγείο και βάζουμε τη μισή στο μείγμα με το γιαούρτι(Η άλλη μισή θα μπει επάνω).Τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί ,μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Στη βάση της φόρμας βρίσκεται το παντεσπάνι μας.συνεχίζουμε στρώνοντας την κρέμα με το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά,τα μπισκότα μας σε μια στρώση και τέλος την υπόλοιπη σαντιγύ.Την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στην κατάψυξη να σφίξουν όλα τα υλικά και την επόμενη μέρα αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας. Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Λευκά ρούχα: Εξαφανίστε τους πιο δύσκολους λεκέδες

Λευκά ρούχα: Εξαφανίστε τους πιο δύσκολους λεκέδες

Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Λιαστές ντομάτες

Λιαστές ντομάτες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd