TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

Ιούλ 8, 2022
in Μαγειρική
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

ΥΛΙΚΑ :

1,5-2 (ανάλογα με τη φόρμα)πακέτα σαβαγιάρ

1 φυτική σαντιγί

1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο

250 λευκή κουβερτούρα

250 κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ :

1 ζαχαρούχο

1 φυτική σαντιγί

μερικά μπισκότα βουτύρου

το σιρόπι της κομπόστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε με το παγωτό.  Χτυπάμε τη μία φυτική σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.  Ανοίγουμε την κονσέρβα με την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα κομμάτια του ροδάκινου, χωρίς να πετάξουμε το σιρόπι.  Χτυπάμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε μέσα τη σαντιγί μας και το σιρόπι της κομπόστας.  Προσθέτουμε μερικά κομματάκια κομπόστας και το βάζουμε στην κατάψυξη  .  Θα χρειαστεί περίπου 12 ώρες για να παγώσει. Χτυπάμε τη δεύτερη συσκευασία της σαντιγύς και την αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιούμε μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο,  ώστε να σταθεί σαν τούρτα το γλυκό μας. Βουτάμε τα μπισκότα στη σαντιγί, ώστε στον πάτο της φόρμας να έχουμε υγρασία για να μαλακώσουν τα μπισκότα. Καλύπτουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κενά, ώστε να ελέγχουμε μια σταθερή βάση. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλη απο τη σαντιγί μας(αλλά όχι όλη)και στη συνέχεια τα μισά κομμάτια της κομπόστας που έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια, βάζουμε το παγωτό που έχει πλέον παγώσει και συνεχίζουμε με μερικά ακόμα σαβαγιάρ, ώστε να έχουμε μια ακόμα στρώση στην τούρτα μας. Δίνουμε και πάλι υγρασία, σκεπάζοντάς τα με σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη, ώστε η σαντιγί που είναι το τελευταίο υλικό να παγώσει και να είναι λεία. Τώρα θα ετοιμάσουμε τη ganache λευκής σοκολάτας Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα με κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε να κρυώσει  εντελώς. Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε επάνω τη ganache. Η τούρτα ξαναμπαίνει στην κατάψυξη, μέχρι την ώρα που θα τη σερβίρουμε, αφαιρώντας το τσέρκι και διακοσμώντας με τα υπόλοιπα κομμάτια της κομπόστας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβανη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή
Μαγειρική

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή

Ιούλ 3, 2025
Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού καρύδι (ένα δημοφιλές κέρασμα στα βλαχοχώρια του Μετσόβου)

Ιούλ 2, 2025
Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι
Μαγειρική

Λαϊμ γεμιστά με ζελέ κεράσι

Ιούλ 1, 2025
Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Next Post
Καρκίνος στον λαιμό: Πότε βήχας και πονόλαιμος είναι πρώιμα σημάδια;

Καρκίνος στον λαιμό: Πότε βήχας και πονόλαιμος είναι πρώιμα σημάδια;

Βάιος Κουκκόνης- Θα σε καλύψω

Βάιος Κουκκόνης- Θα σε καλύψω

Προβολή των εκδηλώσεων του Μετέωρα Τέχνης 2022

Προβολή των εκδηλώσεων του Μετέωρα Τέχνης 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd