Μια απίστευτα δροσερή τουρτίτσα που συνδυάζει σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα τυριού και φανταστική κρέμα με πορτοκαλάδα.
Εγώ τη λάτρεψα…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγά
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κάψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
1 φακελάκι μόρφατ ή γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
400 γρ. τυρί κρέμα
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
600 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
4 γεμάτες κ.σ. κορν φλαόυρ
4-5 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν,το κακάο και τη βανίλια σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Ρίχνω και το λάδι να ενωθεί και αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι στρογγυλό με λαδόκολλα αβουτύρωτο 26-28 εκ.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρω και το τοποθετώ σε μια πιατέλα με το τσέρκι και το σιροπιάζω.Θα το πάρει όλο το σιρόπι.
-Χτυπάω το μόρφατ ή το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω και την άχνη.Προσθέτω λίγο λίγο το τυρί κρέμα να ενωθεί καλά και αδειάζω την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
-Σε κατσαρολάκι βάζω την πορτοκαλάδα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθούν και μετά ανοίγω τη φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτω το άρωμα πορτοκαλιού και όπως είναι ζεστή η κρέμα την αδειάζω προσεχτικά πάνω από την κρέμα τυριού και την απλώνω καλά με ένα κουτάλι.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και ξεφορμάρω.
Ξεφορμάρεται πολύ ευκολα. Εγώ γαρνίρισα με σαντιγί.
Δοκιμάστε το!!!
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.
Τις συνταγές της φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»