TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα με κρέμα πορτοκαλάδας και κρέμα τυριού

Νοέ 13, 2019
in Μαγειρική
Τούρτα με κρέμα πορτοκαλάδας και κρέμα τυριού
Share on FacebookShare on Twitter

Μια απίστευτα δροσερή τουρτίτσα που συνδυάζει σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα τυριού και φανταστική κρέμα με πορτοκαλάδα.
Εγώ τη λάτρεψα…


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
3 αυγά
3 κ.σ αλεύρι
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ σπορέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κάψουλα βανίλια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
1 φακελάκι μόρφατ ή γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
400 γρ. τυρί κρέμα
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ
600 ml πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
4 γεμάτες κ.σ. κορν φλαόυρ
4-5 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν,το κακάο και τη βανίλια σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Ρίχνω και το λάδι να ενωθεί και αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι στρογγυλό με λαδόκολλα αβουτύρωτο 26-28 εκ.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει λίγο το ξεφορμάρω και το τοποθετώ σε μια πιατέλα με το τσέρκι και το σιροπιάζω.Θα το πάρει όλο το σιρόπι.
-Χτυπάω το μόρφατ ή το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνω και την άχνη.Προσθέτω λίγο λίγο το τυρί κρέμα να ενωθεί καλά και αδειάζω την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι.
-Σε κατσαρολάκι βάζω την πορτοκαλάδα το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθούν και μετά ανοίγω τη φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.Προσθέτω το άρωμα πορτοκαλιού και όπως είναι ζεστή η κρέμα την αδειάζω προσεχτικά πάνω από την κρέμα τυριού και την απλώνω καλά με ένα κουτάλι.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και ξεφορμάρω.
Ξεφορμάρεται πολύ ευκολα. Εγώ γαρνίρισα με σαντιγί.
Δοκιμάστε το!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Ποιοι εξελέγησαν στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας-Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ποιοι εξελέγησαν στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας-Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα σαρώσει η «Βικτώρια»

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα σαρώσει η «Βικτώρια»

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd