Τούρτα καρδούλα

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΟΛΥ…

ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΚΡΕΜΑ Ζαχαροπλαστικής Συστατικά:

γάλα (480ml)

4 κρόκοι αυγών

κρυσταλλική ζάχαρη (80γρ)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις(30γρ)

κορν φλαουρ (30γρ)

1 κουτ σουπ κακάο αν την θέλετε σοκολάτα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

μια πρέζα αλάτι

ανάλατο βούτυρο (75γρ) και ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (75γρ)

κρέμα γάλακτος (250 γρ)

Οδηγίες :

Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε να ζεσταθούν το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και την κρυσταλλική ζάχαρη. Κοσκινίστε το αλεύρι το κορν φλάουρ (και το κακάο ) αν την θέλετε σοκολάτα . Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε μόνο το ¼ ζεστό γάλα και χτυπήστε ελαφρά για να ομογεννοποιηθούν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, χτυπήστε ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όπως είναι καυτή προσθέστε το τα πρώτα 75 γρ ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν . Μεταφέρετε σε ένα σκεύος κρύο και αφήστε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε κρέμα τα άλλα 75 γρ μαλακωμένο βούτυρο να αφρατέψει καλά . Όταν η βρασμένη κρέμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε στο αφράτ βούτυρο. Χτυπάμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να δέσει και να γίνει λεία .

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ

40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ. κορν φλάουρ

3 αυγά

55 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη & επιπλέον για από πάνω

Εκτέλεση :Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη με το σύρμα, έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και σφιχτή μαρέγκα σε μέση – χαμηλή ταχύτητα για 20 λεπτά γιατί να είναι πιο σταθερή και έτσι δεν χάνει εύκολα τον όγκο της. Είναι έτοιμη όταν έχει γίνει σαν λευκή, γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς τους κρόκους και τους αδειάζουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με μια συνεχή κυκλική κίνηση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσει τον όγκο της.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ . Αδειάζουμε λίγο-λίγο το μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Κόβουμε μακρόστενα μπαστούνια 5 εκατοστών μήκος η στρογγυλά . Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και σηκώνουμε το χαρτί μας να φύγει όση είναι κάτω . Δεν χαλάνε τα σαβαγιάρ μας. Ψήνουμε 15-18 λεπτά στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

ΣΙΡΟΠΙ

100 γρ νερο

100 γρ ζάχαρη

10 σταγόνες χυμό λεμόνι τα βράζουμε για 2 λεπτα και όταν κρυώσει προσθέτουμε ή 3 κουτ σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε στην φόρμα μας μια στρώση σαβαγιάρ και τα σιροπιάζουμε καλά . Βάζουμε την μισή κρέμα και απο επάνω δεύτερη στρώση σαβαγιάρ καλά σιροπιασμένα και μετά την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μία λεπτή στρώση κρέμας σαντιγί . Βάζουμε 2 ώρες κατάψυξη και μετά ξεφορμάρουμε .

Στολίζουμε με ότι μας αρέσει ή μάλλον ότι αρέσει σε αυτόν που θα την προσφέρουμε . Εγώ σε 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα πρόσθεσα 3 κουτ. σούπας νερό και έφερα το μείγμα σε βρασμό .Το άφησα να κρυώσει και το έστρωσα στην παγωμένη τούρτα .

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας George Chatzigiatroudakis.