Το Υπουργείο Παιδείας αδικεί τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις

Όχι στην άδικη διάκριση εις βάρος εφήβων με νεοπλασματικές παθήσεις

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον τύπο ( ΒΗΜΑ 22/4/18)  οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας θεώρησαν σημαντικό να  δυσκολέψουν τις διαδικασίες και τα κριτήρια για την εισαγωγή των εφήβων  με ογκολογικές παθήσεις στη βαθμίδα της ανώτερης εκπαίδευσης σύμφωνα με την ποσόστωση του 5% που ίσχυε για νέους και νέες με αναπηρία και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θεωρούμε την πρωτοβουλία αυτή λανθασμένη, αψυχολόγητη και απόλυτη σκληρή για τους νέους μας που στην πιο τρυφερή περίοδο της ζωής τους αναγκάστηκαν να δοκιμαστούν από κάποια μορφή καρκίνου.

Ζητάμε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφαση της και αν τυχόν έχει στοιχεία κατάχρησης των σχετικών διατάξεων να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπιση τους και όχι σε “οριζόντια μέτρα” που αποδεικνύουν γραφειοκρατική οκνηρία και δίνουν την εικόνα ενός κράτους ανάλγητου, κάτι που κανείς Έλληνας δεν επιθυμεί.

πηγή :http://wincancer.gr/2018/04/%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9/