Το ψωμί του μαύρου πρίγκιπα

Το ψωμί το ονόμασαν ετσι γιατί η κυρία που το έκανε ήταν για ένα παιδι Αποριτζιναλ
( οι Αποριτζιναλ είναι οι πρώτοι κάτοικοι της Αυστραλίας πριν έρθουν οι Άγγλοι ως κατακτητές).Η γυναίκα δεν έκανε παιδιά και μεγάλωσε ένα από τη φυλή αυτή (η φυλή είναι μαύρη).
Το ψωμί του μαύρου πρίγκιπα λοιπόν σήμερα το δοκίμασα και εγώ …

Υλικά 

500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
200 γραμμάρια γάλα καρύδας
1/2 κούπα λάδι ρυζιού
1 μάγια νωπή (ή φυσικό προζύμι)

Λίγες σταγόνες μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 μεγάλη κουταλιά κακάο σκονη
3 κ.σ .ζάχαρη καρύδας

Υλικά για την γέμιση

χουρμάδες και καρυδιά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση 

Βάζουμε το γάλα καρύδας λάδι ρυζιού μαζί τη μάγια και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα ξύλινη. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινισμένο δύο φορές. Πλάθουμε με τα χέρια και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο. Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα καρυδιά τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Μετά από 20 λεπτά πιάνουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 3 μέρη. Το ένα το αφήνουμε άσπρο όπως είναι .  Το άλλο βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά κακάο και το ζυμώνουμε καλά. Στο τρίτο βάζουμε λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής.

Μοιράζουμε σε μπαλάκια τα κομμάτια ζύμης. Τα ανοίγουμε λωρίδες και την κάθε λωρίδα βάζουμε μείγμα από τους χουρμάδες & τα καρυδιά.
Κλείνουμε τις λωρίδες, κάνοντας τα μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα. Τα βάζουμε ένα πάρα ένα τα χρώματα.
Όταν τελειώσουμε το βάζουμε αμέσως στο φούρνο χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει και χωρίς να έχουμε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα και μίση περίπου ανάλογα το φούρνο μας.

Καλή επιτυχία!

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.