Το Νηπιαγωγείο Ριζαριού βραβεύτηκε για το καλύτερο εθνικό σχέδιο στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης

Το 1ο εθνικό βραβείο για το 2018 παρέλαβε η Διευθύντρια του σχολείου και ιδρύτρια του έργου Άννα ΜαγκιώσηΤο Νηπιαγωγείο Ριζαριού είναι ένα πρωτοπόρο Νηπιαγωγείο που έχει φέρει στα Τρίκαλα πολλές πανελλαδικές διακρίσεις. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα καινοτόμα προγράμματα κι έχει βραβευτεί για διάφορα project. Πριν λίγες μέρες στον τοίχο του προστέθηκε ένα ακόμη  βραβείο σε εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για τη βράβευση του   με το 1ο εθνικό βραβείο του 13ου e twinning διαγωνισμού για το 2018 για το  e twinning έργο «When the expression and creativity meet the fantasy of little children»  το οποίο βραβεύτηκε ήδη με την Εθνική ετικέτα αλλά κι Ευρωπαϊκή  ετικέτα ποιότητας  πριν από λίγο καιρό.

Ιδρύτρια αυτού του έργου είναι η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Άννα Μαγκιώση η οποία και δηλώνει εξαιρετικά υπερήφανη για το αποτέλεσμα! Όπως μας πληροφορεί, στο έργο συμμετείχαν εκτός από Ελλάδα δημοτικά και νηπιαγωγεία Ουκρανία, Λιθουανία, Λεττονία, Τουρκία, Πολωνία, Εσθονία κι Ιταλία.

Σε όλες τις κατηγορίες,  τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές καθώς και τα ειδικά βραβεία  ανακοινώθηκαν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 23 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου eTwinning. Το βιβλίο παρέλαβε η κ. Μαγκιώση.

«Η βράβευση του έργου ως το καλυτερο εθνικό σχέδιο στον τομέα της προσχολικής εκπαιδευσης πιστοποιεί την επίτευξη όλων των ανωτέρω στόχων και την εξαιρετική επιτυχία το έγου αυτού» μας λέει η κ. Μαγκιώση.

Το έργο

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου, τα παιδιά χρησιμοποιήσαν τη φαντασία τους και παρουσίασαν θεατρικά έργα, και παιχνίδια, δημιούργησαν ιστορίες, τραγούδησαν τραγούδια σε διάφορες γλώσσες,  πειραματίστηκαν  με την ποικιλία της τεχνικής των χρωμάτων, συνέθεσαν δημιουργίες με διαφορετικά υλικά νοιώθοντας τη χαρά της δημιουργίας κι αντάλλαξαν τραγούδια, παραμύθια κι έθιμα με τα παιδιά άλλων χωρών της εταιρικής σχέσης, παίρνοντας την αίσθηση ότι αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου που λέγεται Ευρώπη.

Στην αξιολόγηση της επιτροπής eTwinning Team προς την κ. Μαγκιώση επισημαίνονται τα ακόλουθα: Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών, αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, άριστη οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση, διάχυση. Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα!

Στόχοι

Οι Στόχοι τού έργου ήταν

-Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών μέσω των ευκαιριών που παρέχονται για πειραματισμό με διαφορετικά υλικά ή τεχνικές.

-Η συνειδητοποίηση εκ μερους τους ότι η τέχνη είναι μέσο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

– Η αύξηση του ενδιαφέροντος για κάθε είδους καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση επιθυμίας συμμετοχής σε τέτοιου είδους δραστηριότητες

-Η ενθάρρυνση της έκφρασης, της επικοινωνίας, της εφευρετικότητας και του αυτοσχεδιασμού.

-Η προσέγγιση των βασικών εννοιών σχετικά με τον υπολογιστή και την εξοικείωσή τους με τις απλές βασικές λειτουργίες και τις διαφορετικές χρήσεις τους ως εργαλείο ανακάλυψης, δημιουργίας και έκφρασης στο πλαίσιο των καθημερινών δραστηριοτήτων τους.

-Η γνωριμία με διαφορετικές ξένες γλώσσες με την εκμάθηση μερικών λέξεων ή τραγουδιών και με τη δημιουργία μικρών απλών προτάσεων.

-Η καλλιεργεια της συνεργατικότητας και την εξοικείωση με την κουλτούρα άλλων λαών.