Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η γιορτή STEM με τίτλο «ΘΕ-ΤΑΛΩΣ», μια ξεχωριστή διοργάνωση αφιερωμένη στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη ρομποτική και τη δημιουργικότητα των μαθητών.
Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση παρουσιάζοντας τόσο δράσεις ρομποτικής όσο και μουσικά σύνολα, αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία και η τέχνη μπορούν να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργικά.
Στον τομέα της ρομποτικής, οι μαθητές δημιούργησαν και παρουσίασαν τρία ρομποτικά συστήματα: ένα ρομπότ EV3 καθώς και δύο ρομπότ Nezha micro:bit, τα οποία κατασκευάστηκαν και προγραμματίστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων STEM του σχολείου. Η παρουσίαση των έργων προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ανέδειξε τις δυνατότητες των μαθητών σε τομείς καινοτομίας και προγραμματισμού.
Παράλληλα, το σχολείο συμμετείχε μουσικά με το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής και το Σύνολο Ελεύθερου Ρεπερτορίου, τα οποία παρουσίασαν μουσικά έργα και χάρισαν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική νότα στη διοργάνωση. Οι εμφανίσεις των μαθητών απέσπασαν θερμό χειροκρότημα και συνέβαλαν ουσιαστικά στη συνολική επιτυχία της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή του σχολείου στη γιορτή «ΘΕ-ΤΑΛΩΣ» αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για όλους τους μαθητές, ενισχύοντας τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες και μορφές έκφρασης.
Υπεύθυνοι καθηγητές στη ρομποτική ήταν η Μαρία Κοντογιάννη και ο Νίκος Σανίδας. Υπεύθυνοι των μουσικών συνόλων ήταν οι Αυγέρης Τσιρώνης, Νίκος Τσάτσας, Κώστας Λαφτσίδης, Ευγενία Χαραλαμπίδου, Απόστολος Μωραΐτης.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η φιλόλογος του σχολείου μας Μαρία Αγναντή.



































