TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Το γλυκάκι της Μαίρης

Ιούλ 5, 2022
in Μαγειρική
Το γλυκάκι της Μαίρης
Share on FacebookShare on Twitter
Στην προσπάθεια μου να κάνω ένα γλυκάκι ξεχωριστό, ένωσα 3 συνταγές και ιδού το αποτέλεσμα.

 

Τα σιροπιαστά μπαλάκια είναι συνταγή της φίλης μου της Δώρας. Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής είναι του Παρλιάρου και η γκανάζ σοκολάτας είναι από τον Άκη.

Υλικά για τα σιροπιαστά μπαλάκια

2 φακελάκια μαγιά,

350 γρ. γάλα,

300 γρ. ηλιέλαιο,

μια πρέζα αλάτι,

1 κ.γ. ζάχαρη,

2 αυγά,

2 φαριν απ,

ξύσμα λεμονιού,

2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη,

4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση :

Σε χλιαρό γάλα λιώνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη. προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη για μια ώρα. Πλάθουμε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στους 200 για 15 με 18 λεπτά. Πριν αρχίσουμε να ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Κάθε ταψάκι που βγάζουμε το σιροπιάζουμε με μια ή μιάμιση κουτάλα σιρόπι ανάλογα το μέγεθος του ταψιού. Μόλις ρουφήξουν σιρόπι από την μια πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη να βραχούν καλά. Η δόση αυτή είναι μεγάλη και βγάζει περίπου 65 μπαλίτσες.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου:

Υλικά :

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

120 γρ. αλεύρι

4 αυγά ολόκληρα

40 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)

2 βανίλιες ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση :

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα Και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε Και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Γκαναζ του Ακη

Υλικα :

520 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

360 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

Εκτελεση :

Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.

Γαρνίρισμα:

Οι εκδοχές είναι πολλές μπορείτε να τα σερβίρετε με κανέλα, επίσης μπορείτε να τα σερβίρετε με σκέτη λιωμένη σοκολάτα. Εγώ τα έκανα μισά με σοκολάτα και μισά σαν προφιτερόλ. Για τα ατομικά γλυκάκια πήρα μπολάκια με καπάκι, έβαλα τα σιροπιαστά μπαλάκια μέσα, από πάνω κρέμα ζαχαροπλαστικής και στο τέλος γκαναζ σοκολάτας με σαντιγί. Επίσης μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία σε ένα μεγάλο μπολ.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κοτόπουλο πλακί
Μαγειρική

Κοτόπουλο πλακί

Οκτ 25, 2022
Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα
Μαγειρική

Μπελουσιώτικα κρεμμύδια με ουρά μόσχου στην γάστρα

Οκτ 24, 2022
Μηλοπιτάκια
Μαγειρική

Μηλοπιτάκια

Οκτ 24, 2022
Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης
Μαγειρική

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα της Έφης

Οκτ 23, 2022
Μηλόπιτα
Μαγειρική

Μηλόπιτα

Οκτ 23, 2022
Ευκολόπιτα με κιμά
Μαγειρική

Ευκολόπιτα με κιμά

Οκτ 22, 2022
Next Post
Απιστευτο Θέαμα στα Τέμπη ενα πιάνο στον αέρα!  Δεν εχει γινει κατι αντίστοιχο πουθενά στον κόσμο!

Απιστευτο Θέαμα στα Τέμπη ενα πιάνο στον αέρα! Δεν εχει γινει κατι αντίστοιχο πουθενά στον κόσμο!

Ψηφιακός Μετρητής Μπαταριών 1,5V Και 9V Με Οθόνη BT-168D-SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7,90 € ..!!!

Ψηφιακός Μετρητής Μπαταριών 1,5V Και 9V Με Οθόνη BT-168D-SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ 7,90 € ..!!!

Μαγικές εικόνες από το τοξωτό γεφύρι και τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

Μαγικές εικόνες από το τοξωτό γεφύρι και τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd