Το Γαρδίκι Τρικάλων και μια Τρικαλινή δημοσιογράφος στο νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη | Η “Αυγή” θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Τσιτσάνη στις 6/4

Τι σχέση μπορεί να έχει το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο “Αυγή | Το θαμμένο τετράδιο”; Ένα μεγάλο μέρος της συγκλονιστικής ιστορίας που αναμένεται να κερδίσει τους βιβλιόφιλους διαδραματίζεται στο ορεινό χωριό των Τρικάλων. Όμως το βιβλίο έχει ακόμη μία αναφορά στα Τρίκαλα καθώς μία από τις ηρωίδες είναι η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στο νησάκι του Πηλίου Τρίκερι που αποτέλεσε τόπο εξορίας και κολαστήριο για χιλιάδες γυναίκες.

Περισσότερα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε μιας και το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου. Περισσότερα θα αποκαλύψει ο ίδιος ο συγγραφέας, Σπύρος Πετρουλάκης, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Ράδιο ΖΥΓΟΣ fm100 και την εκπομπή ΡάδιοΖυγοστάθμιση στην ενημέρωση το ερχόμενο Σάββατο.

Αν όμως αναλογιστεί κάποιος ότι τα πολλά από τα βιβλία του Σπύρου Πετρουλάκη που έχουν φτάσει τα 350.000 αντίτυπα, έχουν μεταφερθεί στην τηλεοπτική οθόνη, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δούμε και το Γαρδίκι να πρωταγωνιστεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Δίνουμε μόνο ένα κλικ-κλεφτή ματιά στις σελίδες του βιβλίου.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες.

Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».

Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη.

Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.