Τιραμισού

Κλασικό Ιταλικό γλυκό

Υλικά :

  • 2 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml γλυκό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 100 γρ. σαβαγιάρ
  • 50 ml εσπρέσο
  • 1 κγ νες καφέ διαλυμένο σε 100 ml νερό
  • 20 ml καλούα

Εκτέλεση :

  • Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το κρασί σε μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 82° C για να παστεριωθεί το αυγό

  • Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το μείγμα από το μπεν μαρί, χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το μασκαρπόνε

  • Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ

  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα καφέδων και καλούα και στήνουμε εναλλάξ σε ποτήρι

  • Γαρνίρουμε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα

     

  • TipΑν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό για παιδιά μπορούμε αντί για τους καφέδες να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ σε γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρώς προσθέτοντας κακάο ή κάποια μαρμελάδα της επιλογής μας

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Παύλος Παππάς. 

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *