Κλασικό Ιταλικό γλυκό
Υλικά :
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 50 γρ. ζάχαρη
- 20 ml γλυκό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 100 γρ. σαβαγιάρ
- 50 ml εσπρέσο
- 1 κγ νες καφέ διαλυμένο σε 100 ml νερό
- 20 ml καλούα
Εκτέλεση :
-
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το κρασί σε μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 82° C για να παστεριωθεί το αυγό
-
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το μείγμα από το μπεν μαρί, χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το μασκαρπόνε
-
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ
-
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα καφέδων και καλούα και στήνουμε εναλλάξ σε ποτήρι
-
Γαρνίρουμε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
- TipΑν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό για παιδιά μπορούμε αντί για τους καφέδες να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ σε γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρώς προσθέτοντας κακάο ή κάποια μαρμελάδα της επιλογής μας
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.