Σύμπτωση χρονική, 95 χρόνια μετά την αγροτική – λαϊκή εξέγερση του 1925, η απόδοση τιμών να συμπέσει επακριβώς στην ημερομηνία. Η εξέγερση είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 1925 στα Τρίκαλα και το 2020 η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου ομοίως.
Τη φετινή ομιλία απηύθυνε στους παρισταμένους, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ελένη Πούλιου, η οποία αρχικώς αναφέρθηκε στο ιστορικό – πολιτικό πλαίσιο και τα γεγονότα της περιόδους. Στη συνέχεια επεσήμανε τη σημασία του εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, με πρώτο τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Παρούσης της βουλευτίνας κ. Κατερίνας Παπακώστα, ακολούθησαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ντ. Μπάρδας, ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων (παρούσα και η τ. βουλευτίνα κ. Παναγιώτα Δριτσέλη) και εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για τον εορτασμό της εξέγερσης ο ναύαρχος ε.α. κ. Νίκος Γκόγκος, ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Α. Αναστασίου, οι τ. βουλευτές κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλης και ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας. Στο τέλος της εκδήλωσης η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων παιάνισε τον Εθνικό Υμνο.