Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις τατουάζ;

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το επιχειρήσεις.

Κάποιοι προτιμούν ένα συμβολικό σχέδιο που έχει κάποια συναισθηματική αξία για αυτούς ενώ άλλοι το βλέπουν με μια πιο καλλιτεχνική ματιά και απλώς απολαμβάνουν το να έχουν αγαπημένα τους σχέδια πάνω τους.

Είναι αλήθεια ότι τα τατουάζ σου δίνουν ένα ωραίο στυλ και είναι μια διαφορετική και αρκετά διασκεδαστική διαδικασία.

Τα τατουάζ όμως δεν είναι απλώς αθώα σχέδια στο δέρμα, κρύβουν από πίσω πολλά που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις. Εδώ λοιπόν θα βρεις ο,τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ‘χτυπήσεις’ ένα τατουάζ!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι πρέπει να γνωρίζεις:

  • Θέματα υγιεινής. Η ασφάλεια σου είναι η σημαντικότερη παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψη. Οι βελόνες και τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι tatoo artsists είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολλές φορές αντί να τα αλλάζουν σε κάθε άνθρωπο, τα αποστειρώνουν ελλιπώς. Αυτό είναι πολύ σοβαρό καθώς έτσι μπορεί να μολυνθείς ή ακόμα και να κολλήσεις κάποια ασθένεια από τον προηγούμενο.

    Περιποίηση. Τα τατουάζ δεν τα κάνεις απλά μια φορά και τελείωσε εκεί η υπόθεση. Θέλουν αρκετή φροντίδα αφού τα ‘χτυπήσεις’ και μια στοιχειώδη περιποίηση γενικότερα. Για παράδειγμα αφού κάνεις τατουάζ μετά πρέπει να αποφύγεις την έκθεση του στον ήλιο και να βάζεις ειδικές κρέμες που θα σταθεροποιήσουν το μελάνι και τα χρώματα. Επίσης το σημείο εκείνο μπορεί να σου προκαλεί φαγούρα αλλά εσύ δε πρέπει να το ακουμπάς.

    Πρόσεξε ποιον θα εμπιστευτείς. Φρόντισε να βρεις έναν tatoo artist που να είναι επαγγελματίας και κατά προτίμηση να σου τον έχει συστήσει κάποιος γνωστός. Κάνε μια μικρή έρευνα για εκείνον και ρίξε μια ματιά στα σχέδια του για να δεις περί τίνος πρόκειται. Φρόντισε το μαγαζί που θα πας να έχει άδεια, να μην είναι δηλαδή παράνομο όπως συμβαίνει με αρκετά μαγαζιά για tatoo.

    Θα πονέσεις. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι τα τατουάζ πονάνε, κάτι που βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τη προσωπική ανοχή στον πόνο ή το σημείο που γίνεται το τατουάζ. Κάτι που ίσως δε ξέρεις όμως είναι ότι πολύ πιθανό να πονάς και για ώρες ή και μέρες αφού ‘χτυπήσεις’ το tatoo.

    Συζήτα με τον tatoo artist που θα σε αναλάβει. Το ιδανικό είναι να έχεις καλή επικοινωνία και χημεία με τον επαγγελματία που έχει αναλάβει να σου κάνει το τατουάζ. Συζήτα μαζί του για το σχέδιο που έχεις επιλέξει ή εξήγησε του ακριβώς αυτό που θέλεις και δημιουργήστε το μαζί. Ο tatoo artist θα σε βοηθήσει να αποτυπώσεις καλύτερα σε ένα σχέδιο αυτό που έχεις στο μυαλό σου και μπορεί να σου δώσει νέες ιδέες που σε εκφράζουν.

    Αλλεργίες. Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και υπάρχει περίπτωση να έχεις αλλεργία σε κάποια συστατικά που υπάρχουν στα χρώματα των τατουάζ. Κάνε έρευνα και ρώτα τους ειδικούς στο μαγαζί που έχεις επιλέξει για να είσαι ενημερωμένος και να σε πληροφορήσουν για το πως θα αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο αν προκύψει.

    Θέματα υγιεινής. Η ασφάλεια σου είναι η σημαντικότερη παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψη. Οι βελόνες και τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι tatoo artsists είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολλές φορές αντί να τα αλλάζουν σε κάθε άνθρωπο, τα αποστειρώνουν ελλιπώς. Αυτό είναι πολύ σοβαρό καθώς έτσι μπορεί να μολυνθείς ή ακόμα και να κολλήσεις κάποια ασθένεια από τον προηγούμενο.

    πηγή : https://www.ratpack.gr/i-d/body/story/15637/ti-prepei-na-gnorizeis-prin-kaneis-tatoyaz