Τι πρέπει κάθε μπαμπάς να διδάξει στον γιο του;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διδάξει ένας μπαμπάς στον γιο  του αλλά για να μην τους αγχώσουμε ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και τα πιο σημαντικά:

Πρέπει να του μάθει να σέβεται τους μεγαλύτερους. Μεγαλώνοντας δεν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας αγενής και κακός. Πρέπει να είναι δυνατός   αλλά ταυτόχρονα να σεβεται τoυς άλλους. Θέστε από νωρίς τα όρια σεβασμού στην σωστή ηλικία λοιπόν.

Η σκληρή δουλειά αντιπροσωπεύει έναν άντρα. Είναι πολύ σημαντικό στην ζωή σου να δουλεύεις σκληρά για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου και αυτό πρέπει να το ξέρει ο γιος σας. Ακόμη πρέπει να γνωρίζει πως η ευτυχία έρχεται μέσα από την σκληρή δουλειά και πως κάποιος που τεμπελιάζει δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος.

Πρέπει να του μάθετε να εκτιμά τα χρήματα και να γνωρίζει από νωρίς την αξία τους. Πρέπει το παιδί σας να εκτιμά το κάθε cent και να γνωρίζει πως πρέπει να μαζεύουμε χρήματα για ώρες ανάγκης. Πάντα πρέπει να ξοδέυουμε λιγότερα από αυτά που κερδίζουμε για να μην βρεθούμε εκτός προυπολογισμού.

Τέλος η καλή διατροφή είναι συνυφασμένη με τον καλό χαρακτήρα. Ξεκίνηστε μαζί μπαμπάς και γιος να τρώτε υγιεινά αλλά και να ασχολήστε με τον αθλητισμό. Μια υγιεινή ζωή συμπληρώνει έναν καλό χαρακτήρα για αυτό δώστε μεγάλη σημασία.

πηγή : babyradio.gr- Κατερίνα Π.