Τι κάνει το μωρό σας εκεί μέσα και πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Την πρώτη φορά που θα νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει θα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.Είναι απλά υπέροχο να νιώθετε μια νέα ζωή να κινείται μέσα σας.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις κινήσεις και τις κλωτσιές του μωρού σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πότε νιώθω τις πρώτες  κινήσεις του  μωρού μου;

Πιθανόν να αρχίσετε να νιώθετε τις κινήσεις του μωρού σας στο διάστημα των 18 και 20 εβδομάδων.Αν είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη θα σας πάρει λίγο περισσότερο να συνειδητοποιήσετε πως τα μικρά τσιμπηματάκια που νιώθετε στην κοιλιά σας είναι οι κινήσεις του μωρού σας.Αν έχετε ξαναμείνει έγκυος τότε μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε τις πρώτες αχνές  κινήσεις στις 16 εβδομάδες.

Τι κάνει το μωρό σας εκεί μέσα;

Στις 7 εβδομάδες το μωρό σας αρχίζει να λυγίζει ελαφρά το σώμα του.

Στις 9 εβδομάδες έχει λόξυγγα και κουνά λίγο τους ώμους του και τα πόδια του.

Στις 10 εβδομάδες κουνά το κεφάλι του και αγγίζει το πρόσωπό του.

Στις 12 εβδομάδες χασμουριέται και τεντώνεται.

Στις 14 εβδομάδες κουνά τα μάτια του

Στις 15 εβδομάδες «πιπιλίζει» και ρουφάει το δάχτυλό του.

Πόσες κλωτσιές πρέπει να νιώθω κάθε μέρα;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός από κλωτσιές που θα πρέπει να νιώθετε καθημερινά.Οι κινήσεις αλλάζουν αν περπατάτε ή αν κοιμάστε ή απλά αν κάθεστε.

Αν δεν νιώθω το μωρό μου πρέπει να ανησυχήσω;

Είναι φορές που οι κινήσεις του μωρού σας είναι αχνές και μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε  πως κλωτσάει. Αν θέλετε να καταλάβετε αν κλωτσάει ξαπλώστε από την αριστερή πλευρά  και βάλτε ένα μαλακό μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας. Μείνετε ακίνητη για αρκετή ώρα για να καταλάβετε αν κλωτσάει.

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το μωρό σας να κλωτσήσει, μπορείτε να φάτε κάτι και καθίστε να ξεκουραστείτε. Μπορείτε ακόμη να πιείτε ένα κρύο αναψυκτικό για να νιώσει την εναλλαγή θερμοκρασίας και να προσπαθήσει να την αποφύγει μέσα στην κοιλιά. Το ίδιο ισχύει και για την ζάχαρη που ενθαρρύνει την κίνηση του μωρού σας. Τέλος μπορείτε να κάνετε έναν δυνατό θόρυβο ή να βάλετε δυνατή μουσική ή να χτυπήσετε δυνατά την πόρτα για να δείτε αν ανταποκρίνεται.

Τέλος αν δείτε ότι δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα παραπάνω καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

πηγή :babyradio.gr– babycenter.com-Μετάφραση: Γκαλίτσιου Μαριάννα