Θερμό καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες, event, δράσεις στα Τρίκαλα-Ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Νομό

Φέτος αναμένεται να έχουμε ένα… θερμό καλοκαίρι γεμάτο event, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις κ.α. απ΄άκρη σε άκρη του Νομού. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν καταφέρουν να κάνουν διακοπές η παραμονή εντός των… τειχών θα είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη δεδομένου ότι Δήμοι, φορείς, σύλλογοι έχουν καταρτίσει ήδη ένα πλούσιο πρόγραμμα. Αυτό το καλοκαίρι κανείς δεν πρόκειται να μείνει παραπονεμένος.

…Κι αυτά ενώ ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Σας δίνουμε μία μικρή γεύση από τα μέχρι τώρα στοιχεία και προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Γιάννης Χαρούλης

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα από τα δυνατά event είναι η συναυλία του  Γιάννη Χαρούλη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ την Παρασκευή 1 ΙΟΥΝΙΟΥ. Από εκεί θ’ αρχίσουν να ξετυλίγονται οι καλοκαιρινές οι ιστορίες και να βρίσκονται οι παρέες. Με νέα ανέκδοτα τραγούδια, ο Γιάννης Χαρούλης πιάνει το νήμα από τις τελευταίες ανοιξιάτικες εμφανίσεις του και μας οδηγεί με ορμή σε νέα μονοπάτια, που οδηγούν κατευθείαν στη ρίζα τους αισθήματος.

Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες μουσική, παράδοση, σκέψεις και όνειρα. Ο Γιάννης Χαρούλης θα μας παρασύρει σε απρόβλεπτες συγκινήσεις, με τη μουσική και τη φωνή του, με ο,τι νέο μας φέρνει και με ο,τι παλιό έχουμε αγαπήσει, με απλότητα και ειλικρίνεια . Σαν τα μικρά ρυάκια που κινούν για τις θάλασσες… καράβια τα τραγούδια και μας ταξιδεύουν…

Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης στην πόλη των Τρικάλων

Πλήθος δωρεάν συναυλιών, λαμπερά ονόματα, μουσική για κάθε γούστο και παράλληλες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μουσικής & Τέχνης. Το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιούν μια μεγάλη διοργάνωση για τη μουσική και γενικότερα την τέχνη. Η Εβδομάδα Μουσικής & Τέχνης αποτελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή εκδήλωση του μουσείου Τσιτσάνη, που αποτελεί την πρωτοπορία της μουσικής στα Τρίκαλα με το πλήθος των εκδηλώσεων που στηρίζει και υλοποιεί.

Η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης είναι η ειδικότερη προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών σχημάτων και δράσεων περί την Τέχνη, σε σύζευξη και συνάντηση με σχήματα και τάσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι, επί της ουσίας, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, κ. Βασιλένα Μητσιάδη, το καλοκαίρι της τέχνης από το μουσείο που προβάλλει, όχι μόνο τον Τσιτσάνη και το λαϊκό μας τραγούδι, αλλά και συνολικότερα την ευγενή μορφή έκφρασης των ανθρώπων: την Τέχνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, που ουσιαστικά παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με βάση τον Τσιτσάνη, αποκλειστικά για τα Τρίκαλα. Ή οι δύο παράλληλες εκθέσεις ζωγραφικής και βινυλίου, αλλά και η συνάντηση χορωδίας, ροκαμπίλι, λαϊκής μουσικής, συμφωνικής μουσικής, αφιερώματος στον Νίκο Παπάζογλου κ.α.

Ο δε Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημειώνει ότι η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης του Δήμου Τρικκαίων, ως σημείου αναφοράς στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είτε με βάση την τοπική δραστηριότητα, είτε με βάση τη μετάκληση καλλιτεχνών, η πόλη των Τρικάλων λειτουργεί ως κέντρο ανταλλαγής και συζήτησης, ενώ ο κάθε τρικαλινός πολίτης μπορεί δωρεάν να διασκεδάσει και να ασχοληθεί ενεργότερα με την Τέχνη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 • ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ – ΑΥΛΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
 • ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Από νωρίς το απόγευμα η Δημοτική Φιλαρμονική θα βολτάρει μουσικά στους κεντρικούς πεζόδρομους, Στο τέλος θα πραγματοποιήσει εμφάνιση στην αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη. Η βραδιά  θα εξελιχθεί σε PARTY μέχρι τα μεσάνυχτα με DJ  set
 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ από την «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΕΑ» μαζί με μέλη του συγκροτήματος «Χοές Νηφάλιες» και φίλους. Τα τραγούδια θα συνοδεύονται με οπτικό υλικό που επιμελήθηκαν τα μέλη της κομπανίας.
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ROCKABILLY
 • ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ από την Τρικαλινή κομπανία από την «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ».
 • ΔΕΥΤΕΡΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Η προβολή θα γίνει στο μικρό θεατράκι στο ποτάμι. ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΠΑΡΚΟ ΛΗΘΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  13 – 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 

 1. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Θέρος – Τέχνης Έρως». ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
 2. ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ROCKABILLY ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Μετεώρων

Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Μετεώρων, στο πλαίσιο του ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ 2018, είναι γεγονός. Από 24 Ιουνίου μέχρι 13 Ιουλίου, σημαντικοί καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής θα έρθουν στην πόλη και θα μας δώσουν την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί τους αγαπημένα τραγούδια.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως ακολούθως:

 • 24 Ιουνίου: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Αύλειος Χώρος ΚΕΓΕ
 • 29 Ιουνίου: Παντελής Θαλασσινός – Βασίλης Σκουλάς , Αύλειος Χώρος ΚΕΓΕ
 • 5 Ιουλίου: Γιάννης Ζουγανέλης – Γιώτα Γιάννα – Διονύσης Τσακνής, Μουσικοθεατρική παράσταση «ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ», Αύλειος Χώρος ΚΕΓΕ
 • 7 Ιουλίου: Γεράσιμος Ανδρεάτος – Στέλιος Βαμβακάρης – Αφήγηση Αννα Μπιθικώτση, Μουσικοθεατρική παράσταση «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ», Αύλειος Χώρος ΚΕΓΕ
 • 13 Ιουλίου: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας

«Ο Δήμος Καλαμπάκας εργάζεται συστηματικά για την επιτυχή διοργάνωση του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Μετεώρων. Με τη συμμετοχή όλων μας, θα επιτύχουμε να γίνει θεσμός και να υποδεχόμαστε κάθε χρόνο στην Καλαμπάκα αγαπημένους καλλιτέχνες» αναφέρει η υπεύθυνη του Φεστιβάλ Μάγδα Κυρίτση.

Rizoma Sound Festival ( RSF)

Έχοντας ως σύνθημα το: “Tίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν έχεις στόχους και πάθος για οτιδήποτε θέλεις να δημιουργήσεις”, το Rizoma Sound Festival ( RSF) διοργανώνεται για άλλη μία χρονιά φέτος. Την Παρασκευή 17 Αυγούστου θα φιλοξενήσει τους Gadjo Dilo, Folk & Roll & τους BAiLdSA…  Οι Gadjo Dilo θα μεταφέρουν τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή… Βαλκανικές μελωδίες, ethnic αισθητική και ska ρυθμούς, θα ακούσουμε από την παρέα από τα Γιάννενα, Folk & Roll, που ξεσηκώνουν τα τελευταία χρόνια, την εγχώρια και μη, μουσική σκηνή… και οι BAiLdSA θα μας ξεσηκώσουν με ρυθμούς ska, punk, reggae, rap, psychedelic & rock……!!!!

Το Rizoma Sound Festival ( RSF) διοργανώνεται 4 χρόνια και ξεκίνησε το 2015 από μια παρέα φίλων με φιλία 15 χρόνων. “Σκοπός μας ήταν να δοκιμάσουμε να κάνουμε το βήμα και να διοργανώσουμε κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο για τον τόπο μας. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι του 2015 καλέσαμε το Κακό Συναπάντημα και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας συναυλία στο Ρίζωμα Τρικάλων. Η πρώτη επιτυχημένη μουσική μας βραδιά, μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί να δημιουργήσουμε. Έτσι το 2016 διοργανώσαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά το RSF με καλεσμένους αυτή τη φορά τους Imam Baildi και το 2017 μετά απο πολύ σκέψη και ακόμη περισσότερη δουλειά διοργανώσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά το RSF με καλεσμένους τους Locomondo…» μας λέει η Εύη Οικονόμου που ανήκει στην ομάδα των διοργανωτών και συμπληρώνει «Φέτος την Παρασκευή 17 Αυγούστου θα έχουμε κοντά μας τους Gadjo Dilo, Folk & Roll & τους BAiLdSAΤους ευχαριστούμε θερμά που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και θα είμαστε όλοι εκεί την Παρασκευή 17.08.18 να τους απολαύσουμε!!».

Οι διοργανωτές του Rizoma Sound Festival δεν είναι άλλοι από αυτή τη μεγάλη παρέα φίλων. «Αρκετοί είναι όμως και εκείνοι που με μεγάλη προθυμία, κάθε χρονιά μας βοηθούν με όσα μπορούν από τη μεριά τους και τους ευχαριστούμε θερμά! Φυσικά και οι ‘’μεγαλύτεροι’’ έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας αυτή, μας συμβουλεύουν, μας δίνουν λύσεις όπου δυσκολευόμαστε καθότι και οι ίδιοι έχουν διοργανώσει αντίστοιχες βραδιές και μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος για όλο αυτό που έως τώρα έχουμε πετύχει. Ευχαριστούμε θερμά την Αθλητική Ένωση Παραληθαίων αλλά και το Μορφωτικό Σύλλογο Ριζώματος που για εμάς στάθηκαν αρωγοί στο νέο μας ξεκίνημα!» μας εξηγεί.

«Τέλος θα θέλαμε φυσικά να ευχαριστήσουμε, για τη συνεχόμενη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, τους Χορηγούς μας. Για εμάς ήταν  δύσκολο να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του Rizoma Sound Festival με μηδενικό budget. Η μόνη μας διέξοδος ήταν και εξακολουθεί να είναι οι χορηγοί μας… Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε από το πρώτο μας κιόλας φεστιβάλ να οργανώνουμε μια σειρά ενεργειών επικοινωνίας και προβολής στην οποία μπορούσαν να πάρουν μέρος οι χορηγοί μας και να λάβουν το προνόμιο της διαφήμισης. Χρόνο με το χρόνο, αποκτώντας μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και με πιο εντατική δουλειά, καταφέραμε να εξελίξουμε πολύ αυτές τις ενέργειες και έτσι η ανταπόκριση από τους χορηγούς μας σημείωσε αύξηση.

Τα έσοδα από τις συναυλίες μας επανατοποθετούνται στον χωριό μας, καταγράφουμε τις ανάγκες του τόπου μας και χρηματοδοτούμε μέρος αυτών έτσι ώστε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν» επισημαίνει η Εύη Οικονόμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ