Θερινές εκπτώσεις από σήμερα-Να μην ανοίξουν την Κυριακή προτρέπει τους καταστηματάρχες ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων

Την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους σε προνομιακές τιμές θα έχουν από σήμερα και για ενάμισι περίπου μήνα οι καταναλωτές καθώς ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εφιστά την προσοχή των εμπόρων και δίνει οδηγίες προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως τονίζει θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την περίοδο των εκπτώσεων σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα εξής:

  • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Κυριακή

Όπως ορίζεται από την παρ. 1 άρθρου 16  ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Ωστόσο, πάγια θέση του  Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων είναι να μην υποστηριχθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Συνεπώς, για την προτεινόμενη από το νόμο πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, η πρόταση του  Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του στα τοπικά καταστήματα και καλούμε τους Τρικαλινούς να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παραεμπόριο που αποτελεί την μεγάλη “πληγή” της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Οι συνάδελφοι έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια στις τιμές των προϊόντων τους ελπίζοντας παράλληλα πως οι θερινές εκπτώσεις θα δώσουν μία ανάσα στις επιχειρήσεις τους» επισημαίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ