Τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε και φέτος ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων Μεγάλου Μετεώρου.

Εκατοντάδες πιστοί παραβρέθηκαν και φέτος στην κορυφή του βράχου του Μεγάλου Μετεώρου, για να προσευχηθούν. Από πολύ νωρίς το απόγευμα μικροί μεγάλοι και παιδιά, συνέρρεαν στη Μονή για να προσευχηθούν αλλά και για να γαληνέψουν από τα καθημερινά προβλήματα.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετέωρων κ. Θεοκλήτου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε αρτοκλασία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Θεόκλητος στο τέλος μίλησε για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Τέλος, ο καθηγούμενος της Μόνης Μεγάλου Μετεώρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Καψάλης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την παρουσία του στη Μονή, αλλά και όλους τους πιστούς, που με την παρουσία τους τίμησαν τον εορτασμό της Μονής.

Το απολυτίκιο:
Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστέ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου την δόξαν σου, καθώς ἠδύναντο. Λάμψον και ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, το φῶς σου το ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.

ΠΗΓΗ: tameteora.gr