Τάρτα μήλου by Mairy

Αν σας αρέσουν οι μπισκοτένιες τάρτες αυτή θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

5 μήλα κομμένα σε κυβάκια

5 κ.σ. νερό

5 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. κοφτό κανέλα

1 σφηνάκι κονιάκ

μια πρέζα γαρίφαλο

χυμό από ένα λεμόνι

Υλικά ζύμης :

1 lourpak 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου

1 φαριν απ

1 σφηνάκι κονιάκ

1 βανίλια

1 κούπα ζάχαρη

1 αυγό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το λεμόνι, το κονιάκ, το νερό,την κανέλα, το γαρύφαλλο, και το βούτυρο. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να μοιάζει το μήλο σαν κομπόστα. Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λιγάκι. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και το χτυπάμε να αφρατέψει . Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε 15 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί. Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο στρώνουμε το μισό ζυμαράκι μας. Με τα δάχτυλα μας σηκώνουμε και λιγάκι ζυμαράκι στα πλάγια της φόρμας. Με ένα πιρούνι κάνουμε πολλές τρυπούλες και ρίχνουμε τα μήλα. Αν θέλουμε κάνουμε ένα φυλλαράκι και σκεπάζουμε την τάρτα μας. Υπάρχει και ο τρόπος που την κάνω εγώ. Σε μια λαδόκολλα ανοίγω το υπόλοιπο ζυμαράκι σε φύλλο και με κουπάτ κάνω διάφορα σχεδιαστικά. Τα παίρνω ένα ένα και σκεπάζω την τάρτα μου. αλείφω με λίγο γάλα και ρίχνω από πάνω τους λίγη ζάχαρη. ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 45 περίπου λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).